Elf bushokjes, vijf vuilnisbakken en zes verkeersborden vernield in Huizen

Elf bushokjes, vijf vuilnisbakken en zes verkeersborden vernield in Huizen
© Foto’s: Leonard van Teeffelen
Huizen

De jaarwisseling in Huizen is op de vernieling van een elf bushokjes, vijf vuilnisbakken en zes verkeersborden na zonder grote incidenten verlopen. Dit meldt de gemeente.

De schade aan gemeentelijke eigendommen bleef deze jaarwisseling dus beperkt. Er was geen schade aan gemeentelijke gebouwen zoals scholen en buurthuizen. Ook is er ook geen schade bij de sportaccommodaties.

6.500 euro

De gemeente schat dat het totale (gemeentelijke) schadebedrag rond de 6.500 euro ligt. Vorig jaar was dat 6.000 euro. Het doel van de gemeente was om de schade te beperken tot maximaal 10.000 euro en dat doel is bereikt. De brandweer Gooi en Vechtstreek spreekt van een rustig verlopen jaarwisseling. Verder meldde de politie enkele incidenten.

Bushokjes

In de Kostmand sneuvelde een ruit van een winkelpand. Ook waren op verschillende plekken elf bushokjes doelwit van vandalen. Daarbij werden onder andere ruiten en reclamedisplays vernield. De vernielingen vonden vermoedelijk tussen 23.00 en 1.00 uur plaats. Getuigen worden opgeroepen contact op te nemen met de politie.

Elf bushokjes, vijf vuilnisbakken en zes verkeersborden vernield in Huizen

Punt van aandacht

Rond middernacht werd er flink wat vuurwerk afgestoken. Uit de meldingen die bij de gemeente zijn gedaan, blijkt dat er ook in de weken voor de jaarwisseling veelvuldig vuurwerk is afgestoken. De naleving van de wettelijke afsteektijden (van 18.00 uur op 31 december tot 02.00 uur op 1 januari) was en blijft voor de gemeente ’een belangrijk punt van aandacht’.

Vuurwerkvrije zones

De vuurwerkvrije zones in winkelcentrum Oostermeent en winkel-scholencomplex Holleblok waren weer succesvol. Er was geen sprake van schade of overlast.

Afval opgeruimd

’Door de inzet van de gemeentelijke reiniging is het vuurwerkafval snel opgeruimd’, constareet Huizen. ’Ook ruimden veel inwoners zelf hun vuurwerkresten op. Verder verwijderden medewerkers van de gemeente rommel rond afvalbakken.’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.