Eerste klasse zaterdag: Huizen sluit af in mineur, Zuidvogels wint ’dikverdiend’

Mitchell van der Veer (l) en Martin Campbell vechten een potje handbal uit (Zuidvogels hier tegen Roda ’46).© Archieffoto

Matthijs de Kruijff
Hilversum

Door voor eigen publiek met 1-3 te verliezen van ZOB gaat Huizen met een ’rot gevoel’ de winterstop in.

Dat vertelde Arnold Klein na de teleurstellend verlopen afsluiter van de eerste seizoenshelft. ,,Het was onze slechtste wedstrijd van het jaar. We speelden zoals het weer”, baalde de trainer van Huizen.

De thuisploeg kwam slap uit de startblokken en werd verrast door de bezoekers. Het lager geklasseerde ZOB wist het Huizen knap lastig te maken en Klein wist wel waar dat door kwam. ,,We hebben sinds dit seizoen Voetbal TV. Dat is hartstikke leuk voor de supporters, maar ook voor de tegenstander. De trainer van ZOB heeft mij verteld dat hij heel veel beelden van ons bekeken heeft en dat was te merken ook.”

Bij rust keek Huizen tegen een 0-1 achterstand aan, waarna ZOB halverwege de tweede helft de marge verdubbelde. Tussendoor kreeg Laurens Kooij nog wel een grote kans op de gelijkmaker, maar de jongeling had het vizier niet op scherp. ,,Dat kunnen we hem natuurlijk niet kwalijk nemen”, stelde Klein.

Na de 0-2 kwam Huizen alsnog tot scoren, via Nassir Maachi. Hij kopte een voorzet van Mike van ’t Land tegen de touwen en gaf Huizen daarmee nog even hoop op een beter resultaat, maar tot een gelijkmaker kwam het niet meer. ZOB counterde naar 1-3 en ging er met de punten vandoor. ,,Zij waren de betere slechtweervoetballers”, erkende Klein. ,,Wij oogden vermoeid en ongeïnspireerd. Maar we gaan ons weer opladen voor de tweede seizoenshelft.”

Zuidvogels overklaste FC Breukelen en sloot het kalenderjaar af met een klinkende overwinning: 0-3. ,,Dikverdiend”, noemde trainer Michael van den Berg het. ,,We waren negentig minuten lang heer en meester.”

Toch slaagde Zuidvogels er lange tijd niet in het overwicht te vertalen in doelpunten. De bezoekers kregen in de eerste helft een viertal kansen, maar FC Breukelen hield stand. Ook na rust trok de thuisploeg zich terug op eigen helft, maar in de slotfase slaagde Zuidvogels er alsnog in de Breukelense muur te slechten. Na de bevrijdende 0-1 van Donny van de Pol was het hek van de dam en liep Zuidvogels via Martin Campbell en Wouter van den Berg in rap tempo uit naar 0-3.

,,Als die bevrijdende openingstreffer niet valt kan je ook zomaar op een 0-0 gelijkspel blijven steken, maar gelukkig hebben we gekregen wat we verdienden”, concludeerde Van den Berg.

Meer nieuws uit Sport Regionaal