Volleybal: Vrouwen Huizen eindelijk beloond, mannen Huizen verspelen koppositie

Precious Koppenhol probeert de langs langs het tweemansblok van Sliedrecht te smashen.© Foto Studio Kastermans/Ben den Ouden

Mart Spierdijk
Huizen

Ondanks dat de vrouwen van Huizen vijf weken lang geen competitiewedstrijd wisten te winnen, bleef de ploeg van Ali Moghadassian geloven in eigen kunnen en hard werken. Die ijver werd zaterdag eindelijk beloond tegen het tweede van Sliedrecht: 3-0.

„Ik heb de ploeg altijd voorgehouden dat het naar het niveau van deze competitie toe kan groeien. Dat we nu winnen van deze ploeg, die het alle andere teams van de competitie lastig heeft gemaakt, doet ons goed. En vooral ook de manier waarop”, vertelde een opgeluchte Moghadassian.

Om de overtuiging waarmee de overwinning tot stand kwam te duiden, somde de trainer wat indrukwekkende statistieken op. „We maken over de hele wedstrijd gezien maar vijf fouten. Vier in de passing en één servicefout. Dat zijn heel goede cijfers die aangeven dat onze basis omhoog gaat. Daar ben ik heel blij mee.”

Ook blokkerend en aanvallend gezien kwam de thuisploeg goed voor de dag. Huizen maakte in totaal dertien directe punten met het blok en aanvallend was Mira Innemee in goede vorm. „Mira was erg belangrijk voor ons. Zij is ook een aanjager. Al blijft deze overwinning wel vooral een heel sterke teamprestatie”, vond Moghadassian.

Huizen speelt nog een wedstrijd voor de kerst. Het gaat volgende week op bezoek bij koploper Vocasa. „Laten we hopen dat we met hetzelfde moraal uit die wedstrijd komen. Dat we dus net zo lekker gespeeld hebben. Of dat dan winst of verlies oplevert maakt me niet eens zo heel veel uit”, besloot de trainer realistisch.

De mannen van Huizen verloren zaterdag de topper van Sudosa: 1-3. Door de nederlaag gaan de Huizers niet als koploper aan het kerstdiner. „Dat vindt iedereen uiteraard wel heel erg zuur. Aan de andere kant ligt dit verlies wel in lijn met de afgelopen weken. We zijn nu even niet in vorm. Dat is niet erg, maar daar moeten we wel bovenop zien te komen”, aldus Cristina.

Pas in de laatste set benaderden de Huizers het niveau waar in het begin van dit seizoen hoge ogen mee gegooid werd. Die set werd dan nog gewonnen. „Dat vond ik nog wel knap. De teleurstelling was op 0-3 achter al voelbaar. We zijn toen wel blijven vechten. Daarom moeten we eigenlijk nog gewoon tevreden zijn over de eerste seizoenshelft. We zijn al snel kritisch op onszelf en we willen snel en veel. Maar we moeten ook niet vergeten dat we de promovendus van deze competitie zijn”, zei Cristina.

Competitiegenoot Sovoco sloot 2019 af met een 3-1 overwinning bij directe concurrent Apollo 8.

Meer nieuws uit Sport Regionaal