Vogelhospitaal Naarden met spoed op zoek naar onderdak voor laatste vogels: Iemand een plekje voor een kakariki met een deuk in zijn kop?

© foto’s facebook vogelhospitaal naarden
Naarden

Iemand nog een plekje voor een paar fazanten? Of voor een kakariki die ooit geopereerd is en sindsdien een deuk in zijn koppie heeft? Wat agapornissen met kale plekken misschien? Of een kakariki met slechte veertjes?

Vogelhospitaal Naarden probeert via Facebook nog van de laatste vogels af te komen. De opvang moet leeg omdat de instelling regels overtrad die praktisch onmogelijk na te leven zijn en de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit deze week besloot hard in te grijpen. Vandaag moet eigenlijk alles weg zijn.

Vogels die enigszins zijn hersteld zijn vervroegd weer uitgezet. Vogels die daar nog niet aan toe zijn, zijn ondergebracht bij andere vogelopvangcentra. Maar wat te doen met een koppeltje hennen, wat fazanten en siervogels die bij het Vogelhospitaal zijn beland maar niet in de vrije natuur kunnen worden losgelaten. Of vogels met een klein gebrek, maar desondanks hartstikke leuk en lief. Daar moet dus ook onderdak voor worden gevonden.

Op het moment van schrijven was er alleen nog onderdak gevonden voor de kippen. Er wordt nog een goed en betrouwbaar huisje gezocht voor diverse tropische vogels en een aantal sierduiven. Zie de Facebookpagina van het Vogelhospitaal: https://nl-nl.facebook.com/vogelhospitaalnaarden

Lees ook: Nieuwe mokerslag voor ’vleugellam’ Vogelhospitaal Naarden: inspectie eist per direct keuring van alle patiënten door dierenarts

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.