Premium

Eemnes krijgt weer een ’ouderwetse stinkkroeg met biljart’; ’Polderrestaurant De Haven van Eemnes’ maakt plaats voor bruin café Bij Ingo

Het uitzicht over de haven van Eemnes en de weilanden is adembenemend.
© Foto Studio Kastermans/Ben den Ouden
Eemnes

’Polderrestaurant De Haven van Eemnes’ sluit na tien jaar zijn deuren. Op hun Facebookpagina laten uitbaters Peter en Stefanie Dircksens weten per 1 januari 2020 ’het roer om te gooien’. Het rustieke restaurant midden in de Eemnesserpolder transformeert daarna tot ’een ouderwetse stinkkroeg met biljart’, zoals Jan Kroeze, eigenaar van zowel het restaurant als Jachthaven Kroeze het plastisch uitdrukt.

Die ’stinkkroeg’ gaat officieel ’Bij Ingo’ heten, naar de voornaam van de nieuwe pachter, Ingo Eringaard. „Jan is een oude vriend van mij”, vertelt Eringaard. „Toen Peter en Stefanie Dircksens hem vertelden dat zij ermee gingen stoppen, vroeg Jan of dat niks voor mij zou zijn. Nou, ik zit al dertig jaar in de horeca dus ik zie echt wel dat dit een mooie plek is. Ik had er dus wel oren naar. Maar dan moest het wel weer een echte kroeg worden, geen restaurant.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.