Nieuwjaarsduik ’spektakelstuk’ van eerste editie Winterboulevard Huizen: bier, lichtjes, sport en stamppot

Een eerdere editie van de Nieuwjaarsduik in Huizen.
© Archieffoto’s: Stduio Kastermans
Huizen

De Nieuwjaarsduik vormt dit jaar het ’spektakelstuk’ van de allereerste editie van de Winterboulevard. Van 27 december tot en met 3 januari vormt de Zomerkade het decor voor onder meer een bierfestival, een lichtjesparade, sport- en spellendagen en een stamppot- en snertbuffet.

Lokale ondernemer Arnoud Wildschut van de Away Group organiseert rond de Nieuwjaarsduik (op woensdag 1 januari) diverse activiteiten aan en rond de Zomerkade. Daar is zo’n 25 mille mee gemoeid. De gemeente neemt hiervan 7.500 euro voor haar rekening. De rest van het bedrag moet komen uit de bijdragen van sponsoren, de inschrijfgelden van Nieuwjaarduiker, en de opbrengsten van de horeca.

Bierproeffestival

Het meerdaagse evenement gaat op vrijdag 27 december van start met een kick off-borrel (16-18 uur). De volgende dag, zaterdag, staat een lokaal bierproeffestival gepland (16-22 uur). Zondags gevolgd door een ’kids & familydag’ en een lichtjesparade (12-22 uur). Maandag 30 december is een opnieuw een sport- en spellendag (12-17 uur), gevolgd door een stamppot- en snertbuffet (19-21 uur).

Oliebollen

Dinsdag staan er weer sport en spellen op het programma, maar dan in combinatie met oliebollen (12-17 uur). Na de Nieuwjaarsduik (woensdagmiddag van twee tot vijf) volgt dan nog - op 2 januari - een businessborrel en de strijd om de 1e Huizer Curling Cup. Deze bedrijvendag staat gepland tussen twee uur ’s middags en zes uur ’s avonds. De Winterboulevard Huizen wordt op 3 januari afgesloten met een besloten dag voor vrijwilligers van onder meer de voedselbank.

Positief daglicht

De promotor omschrijft zijn evenement als ’een vernieuwende festivalweek waarbij zowel Huizen als de Zomerkade in een positief daglicht komen’. ,,Na het succes van de Nieuwjaarsduik in 2017-2018 en 2019 is het tijd voor een grotere setting en nieuwe beleving”, meent de ondernemer. Met de Winterboulevard-week wil Wildschut lokale ondernemers en bevolking verbinden. Inwoners van Huizen en ’Groot Gooi’ komen naar de Zomerkade ’om samen het oude jaar uit te luiden en op 1 januari te beleven in het water’. De naam Nieuwjaarsduik blijft bestaan, maar dan als onderdeel van een groter geheel.

IJsbaan en vuurwerk

Wildschut denkt intussen al weer verder. ,,Voor de toekomst bekijken we de mogelijkheden voor een ijsbaan, nieuw Huizer Vuurwerk of wellicht een geheel nieuw concept.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.