Ten Hag: Ajax verdiende het om door te gaan [video]

AMSTERDAM

Trainer Erik ten Hag van Ajax begrijpt heel goed waarom de Spaanse pers het een wonder noemt dat Valencia doorgaat in de Champions League.

"Wij hebben de wedstrijd totaal naar onze hand gezet, Valencia is niet in het spel gekomen. We hebben hen onze wil opgelegd. Maar achterin stond Valencia goed, het was voor ons niet zo makkelijk om kansen te creëren, laat staan om te scoren", zei Ten Hag.

Lees ook: Ajax verliest van Valencia en ligt uit CL [video]

Ajax keek vanaf de 24e minuut tegen een achterstand aan door een doelpunt van Rodrigo, die profiteerde van een reeks fouten bij Ajax. "We verloren twee keer heel snel achter elkaar de bal, dat mag niet gebeuren op dit niveau. Die tegengoal was heel erg onnodig. Daarna liepen we achter de feiten aan. We hebben kansen gehad om het recht te trekken, maar dat deden we helaas niet", zei Ten Hag.

"De teleurstelling is heel groot. We hebben tien punten en een goede groepsfase gespeeld. Twee wedstrijden terug stonden we al op het randje van kwalificatie. We verdienden het om door te gaan", aldus de trainer van Ajax. "Dat maakt het heel bitter."

Ajax gaat nu verder in de Europa League. "We wilden Europees overwinteren, dat is gelukt, maar helaas niet in de Champions League", aldus Ten Hag.

"We hebben uitstekend gespeeld, maar het heeft ook niet echt meegezeten. Neem nou die momenten in beide wedstrijden tegen Chelsea met de videoscheidsrechter. Dat heeft ons doelpunten gekost en twee rode kaarten. Natuurlijk misten we nu David Neres, Quincy Promes en Zakaria Labyad. Dat scheelt veel. Dat zijn ook nog drie spelers voor dezelfde positie. Maar dan nog hadden we het hier tegen Valencia kunnen halen. De teleurstelling was enorm in de kleedkamer. En zondag wacht AZ. Dan moet iedereen er weer staan. Dat zal moeite kosten, maar dat moet wel gebeuren."

Meer nieuws uit Ajax