Premium

Burgemeester kijkt maandag of hij moet sleutelen aan alcoholbeperkingen ijsbaan Laren

Een week na het geweldsincident bij t’ Bonte Paard bepaalt de burgemeester van Laren of zijn maatregelen effect hebben gehad.
© STUDIO KASTERMANS/LEON DAKKUS
Laren

Burgemeester Nanning Mol van Laren bekijkt maandag of er aanleiding is om te sleutelen aan de alcoholbeperkingen die hij de horeca bij de ijsbaan op de Brink heeft opgelegd. Dat zei hij na afloop van de door de gemeente georganiseerde inloopavond voor mensen die getuige zijn geweest van het geweldsincident in café t’ Bonte Paard, waarbij de politie een dronken amokmaker neerschoot en een agent gewond raakte.

De belangstelling voor die inloopavond was beperkt. Er kwamen slechts zeven mensen op af die behoefte hadden aan een nadere toelichting, een gesprek met Slachtofferhulp of gewoon wilden praten over de gebeurtenissen in het café waarvan zij getuige waren geweest. Voor de burgemeester maakt de opkomst weinig uit. ,,Bij een incident van deze omvang moet je mensen ruimte en gelegenheid bieden om hun verhaal kwijt te kunnen en hen desgewenst in contact te brengen met Slachtofferhulp.’’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.