Soest toptalent Abel Forger (14) doet opnieuw van zich spreken: na nationale tennistitel outdoor nu ook Nederlands kampioen indoor

Kersvers Nederlands kampioen Abel Forger showt trots zijn beker.
© Eigen foto
Soest

Abel Forger heeft zijn tweede nationale titel van dit jaar in de wacht gesleept. Het 14-jarige tennistalent uit Soest was in Den Haag de sterkste op het NK-14.

In de finale had Forger, die lid is van LTC Soestdijk, het erg moeilijk. Tegen Lars Wagenaar verloor hij de eerste set met 3-6. Met dominant spel lukte het Forger om de tweede set met dezelfde cijfers te winnen.

In de derde set begon Forger, die eerder dit jaar ook al Nederlands kampioen outdoor werd, voortvarend en kwam op een 4-0 voorsprong en bijna zelfs op 5-0. Daarna kantelde de partij. Wagenaar won de vijfde game en was bij 5-2 vier games lang oppermachtig. Bij 5-6 kon Wagenaar de partij uitserveren.

Dat was het moment dat Forger weer zijn ritme terugvond en er een tiebreak uitsleepte. Daarin won de jonge Soester met 7-3 en greep daarmee de nationale titel. Het was overigens de tweede keer dat hij dat deed op een indoorbaan. Twee jaar geleden was Forger ook al de beste, toen nog in de leeftijdscategorie tot en met twaalf jaar.

Met deze nationale titel zette Forger een kroon op toch al een sportief geweldig jaar. Tijdens de Europese Kampioenschappen drong hij door tot de kwartfinale. Gezien het hoge niveau van de tegenstanders was ook dat een uitzonderlijk goede prestatie.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Video uitgelicht