Kerstboom met statiegeld wordt door Groene Afslag teruggezet in natuur

Laren

Een kerstboom met statiegeld. Die is in alle soorten en maten verkrijgbaar bij De Groene Afslag. De boom met kluit kan na de kerst worden geretourneerd en wordt dan weer teruggeplant in de natuur.

De Groene Afslag, nabij afrit 8 van de A1, is een ’multifunctionele ontmoetingsplek, waar het enthousiasme voor een duurzame toekomst centraal staat’. Deze week, van 9 tot en met 15 december, zijn kerstbomen met kluit te koop bij de werkplaats van de Groene Afslag. Ze zijn online te bestellen, waarna ze op een zelfgekozen tijdstip kunnen worden opgehaald.

Als de kerstboom na de feestdagen weer wordt ingeleverd, wordt de boom teruggegeven aan de natuur. Dit kan zijn in een bos of op een landgoed. Er zijn wel voorwaarden verbonden aan het tijdelijk gebruik van deze ’leasekerstboom’. In huis moet het ding niet te dicht bij een warmtebron staan, water geven is belangrijk en takken wegknippen of het gebruik van engelenhaar en kunstsneeuw zijn verboden.

Het gaat om Servische sparren in vijf maten, variërend in hoogte van 1 meter (de kleinste) tot 2.25 meter, het grootste formaat. De prijzen lopen uiteen van 23,95 tot 44,95 euro. Daarboven komt dan nog 10 euro statiegeld, dat de koper terugkrijgt wanneer hij zijn boom naderhand weer inlevert.

Informatie en bestellen kan op www.duurzame-kerstbomen.nl

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.