Twintig verlichte schapen verhogen op 20 december de sfeer tijdens Lichtjesavond Laren

Schapen van het Goois Natuurreservaat.
© Foto GNR
Laren

Als alles volgens plan verloopt, zorgen twintig schapen voor extra veel sfeer tijdens Lichtjesavond in Laren. Het evenement vindt dat jaar plaats op vrijdag 20 december van 17.00 tot 22.00 uur.

Herder Rozenn le Buhan geeft met twintig lopende wolbaaltjes van het Goois Natuurreservaat (GNR) acte de présence in schapendorp Laren, bevestigt GNR-woordvoerster Ines van Hees. Elk van de schapen zal in de vacht op de rug worden voorzien van enkele ledlampjes. Die worden met kleine clipjes vastgezet.

Herder Le Buhan kent haar dieren als geen ander en zal er twintig selecteren die het beste tegen zoiets als Lichtjesavond kunnen. Verder gaat ze met de dieren een paar keer oefenen. ,,En zou het onverhoopt op de avond zelf niet lukken, dan gaan de schapen de trailer weer in’’, aldus woordvoerster Van Hees. ,,Het welzijn van de dieren staat voorop.’’

Opening

Al vóór burgemeester Nanning Mol om 18.00 uur de avond officieel opent bij de ijsbaan op de Brink kunnen kinderen vanaf 17.00 uur in Singer terecht op een eigen lampion te maken. Voor fris en frites wordt gezorgd.

Mol verzorgt de opening samen met Gideon Calis, die daarvoor in de huid kruipt van Dickens’ Ebenezer Scrooge. Aansluitend vertelt Scrooge een kerstverhaal. Later op de avond (18.45, 20.15 en 21.30 uur) doet hij dat opnieuw in de theaterzaal van het Brinkhuis.

Lampionoptocht

Het hart van de avond is als altijd de lampionoptocht. Begeleid door showband MCC Laren en de schapen vertrekt het lampionnenlint om 19.00 bij Singer. De stoet eindigt de rondgang bij het Brinkhuis.

Op het parkeerterrein van het Brinkhuis verzorgen mannenkoor De Speuijt, dansgroep De Klepperman van Elleven en Sarita’s Hartkoor doorlopende optredens. Op datzelfde parkeerterrein verkoopt de Larense Lawn Tennis Club erwtensoep, warme chocolademelk en Glühwein.

Een koor onder leiding van Job de Bruijn brengt kerstliederen ten gehore in de Johanneskerk. Daar zijn ook kerststalletjes te bewonderen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.