Vijf duo’s in nieuwe NPO-talkshow Op1

Willemijn Veenhoven.
© Archieffoto ANP
HILVERSUM

De publieke omroep komt vanaf 6 januari met de nieuwe talkshow Op1 op NPO 1. De presentatie hiervan is in handen van vijf duo’s, die ieder een dag van de week voor hun rekening nemen. Op dit moment is duidelijk dat in elk geval Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven, Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen en Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg een presentatiekoppel vormen. De combinatie Giovanca Ostiana en Tijs van den Brink is bijna rond, zei NPO-baas Frans Klein.

Jeroen Pauw stopt met zijn huidige talkshow, maar gaat Op1 produceren. Ook komt hij later in het jaar terug in een presentatieduo, zei Klein. Verder wordt onder anderen nog gesproken met Fidan Ekiz en Jort Kelder.

De eerste vijf duo’s blijven in elk geval de eerste drie maanden op hun plek. Het is de bedoeling dat er gedurende het jaar meer presentatoren aan worden toegevoegd. Zo denkt Klein ook aan presentatrice Nadia Moussaid. De afgelopen tijd is met 21 duo’s getest.

De talkshow vult het gat in de programmering dat is ontstaan door het vertrek van Eva Jinek naar RTL 4. Daar gaat ze afwisselend met Beau van Erven Dorens een programma op de late avond presenteren. Pauw gaf volgens de NPO-directeur ongeveer tegelijk met Jinek aan dat hij erover dacht iets anders te gaan doen.

Klein vertelde dat het idee van de wisselende presentatie geïnspireerd is op het radioprogramma Met het Oog op Morgen op NPO Radio 1. De duo’s vertegenwoordigen allemaal een eigen omroep.

De talkshow, die vanaf het nieuwe jaar een half uur wordt vervroegd tot 22.30 uur, blijft zo dicht mogelijk bij de formule van PAUW, zei Klein. Het programma komt iedere dag vanuit de studio met hetzelfde decor.

Lees ook: Jeroen Pauw stopt met zijn talkshow Pauw

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.