Badminton: Huizen tevreden op vierde plaats, Weesp fier aan kop

Wieman Philips was met Weesp een maatje te groot voor zijn oude club, Van Zijderveld.
© Foto Studio Kastermans/Leon Dakkus
Hilversum

Met nog één competitieronde te gaan voor de kerstvakantie gaan de badmintonners van Weesp nog altijd aan de leiding in de vierde divisie. De koploper was uiteindelijk toch een ruim maatje te groot voor Van Zijderveld 5, dat nog wel even tegenstribbelde: 6-2.

Wienman Philips en Frits Reumer openden het bal en pakten in hun dubbel na drie spannende sets de winst: 18-21, en tweemaal 21-19. De getergde Philips wilde het aanvankelijk net even iets te graag laten zien tegen zijn oude club, vond hij zelf. „Ik begon veel te wild en daardoor verloren we de eerste set. Later nam ik wat meer rust en toen ging het meteen een stuk beter.” Dat was trouwens op het nippertje, want het Weesper duo stond in de beslissende derde set met 16-19 achter, maar wist het tij nog net op tijd te keren.

Melanie Backers en Colette Couwenhoven hoefden in hun dubbel minder diep te gaan: 21-16, 21-19. Omdat Cas Beumer nog steeds geblesseerd is aan zijn rug, werd het team aangevuld met Reumer en Tony Jim, twee spelers uit het tweede team. Reumer verloor zijn enkelspel in tweeën, Jim in drieën: 15-21 derde set. Backers en Couwenhoven wisten hun singles wel keurig in twee sets in winst om te zetten. Omdat ook de beide gemengd dubbels - van Backers en Philips en van Couwenhoven en Jim - in tweeën voor Weesp waren, viel de overwinning uiteindelijk toch ruim uit: 6-2.

Derdedivisionist Inside ging nog wel voorspoedig van start tegen koploper Martiunus/Gaasperdam. Na een spannende driesetter pakten Reinoud Moens en Dominic Remery de winst in hun dubbel. In het vervolg van de ontmoeting moesten de Baarnaars echter alsnog diep buigen voor het hoog bezoek. Britt van Steendelaar en Debbie de Vooght verloren hun dubbel in twee sets en vervolgens wist Van Steendelaar als enige de winst te pakken in haar single, in drie sets. Moens, De Vooght en Remery gingen hard onderuit. „Ik sleepte er nog wel een driesetter uit, maar door mijn zware opleiding bij defensie van afgelopen week had ik geen conditie meer over”, claimde laatstgenoemde.

Ook de beide mixedpartijen werden in het voordeel van de aanstaand kampioen beslist. De Vooght en Moens moesten zich na twee sets gewonnen geven, Van Steendelaar en Remery verloren nipt na drie zenuwslopende sets.

Competitiegenoot Huizen, dat vierde staat, won met 5-3 van Van Zijderveld 4, de nummer vijf. Zowel het herendubbel van Milo Postma en Mark Verschoor als het damesdubbel van Marije Gemming en Sharon Brouwer werden in tweeën gewonnen. Verschoor had vervolgens drie sets nodig om zijn enkelspel te winnen, Postma wist zich na twee sets al verzekerd van de winst. Gemmink en Brouwer verloren beiden hun singles in twee sets. Gemmink over haar nederlaag: „Ik kwam niet echt in de wedstrijd. Er waren te veel korte rally’s. Daar moet ik het niet van hebben.”

Het eerste gemengd dubbel van Gemmink en Verschoor was voor de thuisclub, de tweede mix - van Brouwer en Postma - ging naar de gasten. Gemmink: „Op dit resultaat hadden we minstens gehoopt. We zijn blij met vijf gewonnen partijen.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Video uitgelicht