Premium

Ooggetuige schietpartij Laren duikt de keuken van t’ Bonte Paard in om te ontsnappen aan het gevecht: ’Het glas vloog over de tafels’

Ooggetuige schietpartij Laren duikt de keuken van t’ Bonte Paard in om te ontsnappen aan het gevecht: ’Het glas vloog over de tafels’
© Mizzle Media
Laren

Een goed uur na de schietpartij zondagavond bij t’ Bonte Paard in Laren staat stamgast Rob geduldig achter het rood-witte politielint te wachten. Zijn hoed ligt nog op het terras en hij moet zijn drankjes nog afrekenen. De Hilversummer zit op het moment dat het gevecht losbarst met een club vrienden op het terras te drinken. Ze willen net wat gaan eten.

,,Ik zat met mijn rug naar het groepje toe maar voelde dat het mis zou gaan. Er was geschreeuw en herrie. Ik had niet zo snel in de gaten waar de ruzie over ging, maar er werd al snel geduwd en getrokken. Ineens was er glasgerinkel en vielen mensen over de tafels heen. Het glas lag bij ons op schoot”, vertelt Rob.

Ontsnappen

Dat is het moment waarop hij opstaat en de keuken van t’ Bonte Paard induikt om te ontsnappen aan het gevecht. ,,Ik ben niet bang, schrik niet zo snel maar wist dat ik weg moest wezen. Vanuit de gang kon ik het goed zien. Ze waren echt dronken en de ober wilde niet meer schenken. Daar waren ze kwaad om en toen liep het snel uit de hand. De politie is toen gebeld en die was er echt heel snel.”

Lees ook: Kroegbaas van ’t Bonte Paard over pistoolschot in zijn zaak: ’Dit verwacht je hier in Laren niet’

Van de schietpartij krijgt Rob weinig mee. ,,Dat moet buiten op het terras gebeurd zijn toen ik naar binnen gevlucht was. Niks gehoord.”

Ooggetuige schietpartij Laren duikt de keuken van t’ Bonte Paard in om te ontsnappen aan het gevecht: ’Het glas vloog over de tafels’
© Mizzle Media

De politie lost het schot rond negen uur als ze ingrijpt bij de vechtpartij bij het café aan de Naarderstraat in Laren. Dat gebeurt nadat de amokmakers zich tegen de politie keren en met glas gooien.

Altijd rustig

,,Ik kom al meer dan vijftig jaar bij t’ Bonte Paard, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Het is hier altijd rustig. We wilden net wat te eten bestellen. Uiteindelijk ben ik maar verderop bij snackbar Beo wat gaan eten. Heel ongezond, een hamburger en een bamischijf”, grijnst Rob.

Hij mag van de politie niet meer naar binnen om zijn hoed op te halen. ,,Ik hoop niet dat ie weg is, dan ben ik 150 euro kwijt. En ik moet ook nog betalen. Maar ik heb hier een rekening, dus dat komt wel goed.”

Trammelant

Twee medewerksters van het café komen ondertussen aangerend. Zij mogen van de politie ook niet naar hun collega’s binnen. ,,We hoefden vanavond niet te werken maar hoorden dat er geschoten is. Je schrikt je rot. Er is natuurlijk wel eens wat aan de hand, maar zoiets hebben we nog nooit meegemaakt. We hebben gehoord dat het mensen waren die van de ijsbaan kwamen. Het is steeds trammelant met die ijsbaan. Daar escaleert het regelmatig”, weet de medewerkster van t’ Bonte Paard.

Lees ook: Politie schiet verdachte neer bij vechtpartij bij café in Laren, één agent gewond [video]

Ze zwaaien geëmotioneerd naar de koks die in de keuken staan en ondervraagd worden. Het terras staat dan nog vol met politie. Het onderzoek is nog in volle gang. ,,Ik zou zo graag nu mijn collega’s willen spreken.” Op het terras aan de kant van de Naarderstraat, staat een klein groepje personeelsleden stoom af te blazen. Nee, we mogen niks zeggen van de politie, roepen ze in koor. ,,Het onderzoek is nog bezig.”

Rond half elf staan de stoepen rond het café nog steeds vol met politieauto’s. Een ambulance rijdt weg. Een echtpaar dat stevig gearmd voorbij loopt wil weten wat er gebeurd is. De ijsbaan aan de overkant is donker. Het dorp bereidt zich voor op de nacht.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.