Politie schiet verdachte neer bij vechtpartij bij café in Laren, één agent gewond [video]

© Mizzle Media

© Caspar Huurdeman

© Caspar Huurdeman Fotografie

© Caspar Huurdeman Fotografie

© Caspar Huurdeman Fotografie

© Mizzle Media

© Mizzle Media

© Mizzle Media

1 / 8
Internetredactie/Tamar de Vries
Laren

De politie heeft zondag geschoten toen ze ingreep bij een vechtpartij bij een café in de Naarderstraat in Laren.

Lees ook: Ooggetuige schietpartij Laren duikt de keuken van ’t Bonte Paard in om te ontsnappen aan het gevecht: ’Het glas vloog over de tafels’

Agenten kwamen even voor negenen af op een melding van een grote vechtpartij bij café t’ Bonte Paard in de Naarderstraat in Laren.

Toen de agenten aankwamen, keerden de amokmakers zich tegen hen en werd er met glas gegooid. Eén agent raakte hierbij gewond.

In het ontstane tumult is er door de politie gericht geschoten. Daarbij raakte één verdachte gewond. Het is onduidelijk of er in of buiten het café is geschoten.

(Video van gewonde die naar ambulance wordt gebracht:)

De vechtpartij ontstond nadat de barman van t’ Bonte Paard een groepje mannen weigerde alcohol te schenken. Het groepje mannen had bij het ijsbaantje op de Brink flink zitten drinken.

Toen ze naar de dorpskroeg togen, belden de mensen van de ijsbaan naar het café om te waarschuwen voor de groep en om er bij het barpersoneel op aan te dringen de groep geen alcohol meer te schenken.

Lees ook: Kroegbaas van ’t Bonte Paard over pistoolschot in zijn zaak: ’Dit verwacht je hier in Laren niet’

Door de weigering van de barman begon een van de mannen uit het groepje stampij te maken. Een andere groep gasten van het café zag kans de amokmaker naar het achterterras te duwen.

Aanhouding

Er zijn tot nu toe twee aanhoudingen verricht. De neergeschoten verdachte is met een ambulance afgevoerd, maar niet in levensgevaar. Ook de gewonde agent ligt in het ziekenhuis.

[Update: Maandag werd een derde persoon ingerekend]

Een politiehelikopter hing een tijd boven Laren. Een traumahelikopter werd ook opgeroepen, maar die kreeg onderweg te horen dat hij niet hoefde te komen.

Tegen 22 uur is de sfeer op straat weer bedaard. Omdat het om een schietincident gaat, doet de rijksrecherche onafhankelijk onderzoek naar het incident. Een politiewoordvoerder kon geen uitspraken doen over de oorzaak van de vechtpartij om het onderzoek niet te belemmeren.

Er kwamen veel hulpdiensten af op de melding. Op de Brink en de Naarderstraat staan veel politieauto’s en enkele ambulances geparkeerd, waaronder politie-eenheden uit Utrecht en Eemland.

© Caspar Huurdeman Fotografie

© Mizzle Media

© Mizzle Media

© Mizzle Media

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.