Eerste en tweede klasse zaterdag: Loosdrecht overtuigend langs Benschop, BFC wint opnieuw

Eerste en tweede klasse zaterdag: Loosdrecht overtuigend langs Benschop, BFC wint opnieuw
Loosdrecht-aanvoerder Gilliam Hund schermt de bal af (hier voor Delta Sports-captain Lennart Dubbeldam).
© Archieffoto
Hilversum

Loosdrecht deed wat het moest doen door laagvlieger Benschop met duidelijke cijfers te verslaan: 3-0. De ploeg van Roy Versluis wist de koppositie in 2B daarmee te behouden.

Loosdrecht bleef vorige week steken op een 1-1 gelijkspel bij Geinoord en wilde zich tegen Benschop voor eigen publiek herpakken. Dat lukte uitstekend want al binnen vijf minuten opende Jesse van ’t Land de score op aangeven van Luuk van Huisstede. Loosdrecht liet na om nog voor rust verder uit te lopen, waardoor Benschop in leven bleef. Het resulteerde begin tweede helft in enkele hachelijke momenten voor het doel van Julius van der Linden, maar de doelman stond zijn mannetje. Aan de andere kant was het wel raak toen Khalid el Jebli de bal afleverde bij Aboubakr Ouaddouh. De technicus dribbelde door de complete Benschopse defensie en bekroonde zijn prachtige solo met een treffer. Het slotakkoord was aan Nick Doppenberg, die de eindstand bepaalde op 3-0.

Victoria moest voor eigen publiek genoegen nemen met een punt tegen JSV Nieuwegein: 1-1. Na drie nederlagen op rij telde voor Victoria eigenlijk alleen de winst, maar dat zat er wederom niet in. „We hadden deze pot zeker willen winnen”, erkende trainer Robert Roest.

Een winstpartij behoorde ook tot de mogelijkheden, maar zoals wel vaker ontbrak het de Victorianen aan scorend vermogen. JSV toonde zich een stuk effectiever door nog voor rust de score te openen. Vlak voor tijd redde invaller Ivanildo Darson alsnog een punt door de 1-1 tegen de touwen te koppen. „Er is maar een recept om uit deze mindere fase te komen”, stelde Roest. „Keihard knokken. Dat hebben we in de tweede helft in ieder geval gedaan.”

BFC stapte voor de derde week op rij als winnaar van het veld door hekkensluiter CDW met 3-6 te verslaan. „Onze grootste overwinning tot nu toe”, zei trainer Kwadjo Boateng trots. Dat had BFC voor een groot deel te danken aan een wervelende openingsfase, want binnen een kwartier stond het 0-3 dankzij treffers van Jostein Ohm, Tim Vrakking en Tjerk Posthuma. Door de riante voorsprong sloop er wat gemakzucht in de ploeg, waardoor CDW kon terugkomen tot 2-3. Thijmen Bierling, uit de O19, verzorgde de 2-4, waarna de thuisploeg toch weer de aansluitingstreffer maakte.

In de tweede helft was er echter geen vuiltje aan de lucht voor BFC. Ohm maakte zijn tweede van de middag, maar Dico Knevel stal de show door een vrije trap van eigen helft over de CDW-doelman heen te schieten: 3-6. Boateng was naar eigen zeggen ’redelijk tevreden’: „We doen mee om de tweede periode en willen de eerste seizoenshelft komende week goed afsluiten tegen FC Delta Sports ’95. Ik heb alle vertrouwen in een goed resultaat.”

In de eerste klasse A kwam Zuidvogels niet verder dan een 2-2 gelijkspel in en tegen Monnickendam. Het leverde de ploeg van Michael van den Berg na twee nederlagen op rij in ieder geval weer een puntje op, maar tevreden was de trainer allerminst. „Monnickendam speelde echt voor een punt. Wij hebben er twee laten liggen”, baalde Van den Berg.

Vanaf het eerste fluitsignaal was Zuidvogels de ploeg die de lakens uitdeelde. De bezoekers dicteerden het tempo en creëerden enkele goede mogelijkheden, maar vergaten de trekker over te halen. En dus sloeg Monnickendam, zoals dat nu eenmaal gaat in het voetbal, op slag van rust toe: 1-0. In het tweede bedrijf trok Martin Campbell de score snel weer gelijk, maar counterde de thuisploeg vervolgens weer naar 2-1. Campbell nam ook de tweede gelijkmaker voor zijn rekening, maar verder kwam Zuidvogels niet. „We maken het onszelf te moeilijk door zelf niet te scoren en tot twee keer toe op achterstand te komen”, analyseerde Van den Berg. „Daardoor speelden we hen in de kaart.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Keuze van de redactie