Ongekend grote belangstelling voor Gebiedsakkoord, reservelijst ingesteld

Een van de excursies in september
© archieffoto hans van keken
Wijdemeren

De belangstelling voor de bijeenkomst komende dinsdag in Loosdrecht over het Gebiedsakkoord voor de Oostelijke Vechtplassen is zo massaal dat er inmiddels een wachtlijst is ingesteld.

Het maximale aantal van tweehonderd aanmeldingen dat welkom is in het Fletcher Hotel aan de Oud-Loosdrechtsedijk is inmiddels al ruim overschreden, reden voor de provincie Noord-Holland om een reservelijst aan te maken. De bedoeling is dat we op een later moment wellicht iets doen voor de mensen die op deze reservelijst staan”, aldus programmamanager Dion Ket. Aanmelden kan officieel nog tot en met vanmiddag 17 uur.

Tweehonderd belangstellenden is beduidend meer dan de ruim honderd die er vorige keer eind september op het terrein van de Vrijbuiter in Loosdrecht bij waren. Toen was de bijeenkomst ’s middags. Er was toen veel belangstelling voor excursies over het samengaan recreatie en natuur, de Milieu Effect Rapportage (MER) rond de vaarverbinding tussen Hilversums kanaal en de Loosdrechtse Plassen en de aanleg van nieuwe natuur. Komende dinsdag is het ’s avonds, en gaat het over natuurontwikkeling en de vaarverbinding, waarvoor de MER zojuist openbaar gemaakt is, maar zijn er geen excursies maar informatiesessies van een half uur. Ook zijn projectleiders aanspreekbaar, net als iemand die uitleg geeft over het Natuur Netwerk Nederland.

De bijeenkomst is van half zeven tot negen uur, met tot half tien nog wat napraten en drinken. Aanmelden kan tot vandaag 17.00 uur.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.