Premium

Anke Alsemgeest opent Tussenhuis voor gescheiden mannen in Bussum; ’Hier kunnen ze afstand nemen en weer vooruit kijken’

Anke Alsemgeest voor het toekomstige Tussenhuis: ,,Ik ben enorm enthousiast, maar bereid me geestelijk ook voor op lekkende kranen en schreeuwende exen.”
© Foto Studio Kastermans/Leon Dakkus
Bussum

Anke Alsemgeest uit Bussum opent in januari een tussenhuis voor mannen die in scheiding liggen of een time out in hun relatie nodig hebben. Drie mannen hebben zich al ingeschreven. Een creatieve oplossing voor een bijzonder huis aan de Krijnenweg dat niet makkelijk verkoopbaar is.

Met een grote lach zwaait Alsemgeest de voordeur van het witte huis met torenkamertje open. We staan direct in de toekomstige gemeenschappelijke woonkamer. Los van de eettafel met stoelen en wat losse spullen, is de ruimte leeg. De Bussumse en haar gezin zitten midden in de verhuizing naar een woning niet veel verderop. „Alle grote spullen die we meenemen zijn al over. De badkamer in het nieuwe huis is alleen nog niet klaar, dus slapen we nog een weekje hier op luchtbedden op de grond. Daarna kan het echte inrichten van het Tussenhuis beginnen.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.