Premium

Overlijden bekende Eemnesser Martin Wallenburg (48) schokt plaatsgenoten: ’Geen vergadering, Koningsdag of Feestweek zal ooit hetzelfde zijn’

Voor het crematorium in Laren staat een lange rij mensen die afscheid komen nemen.
Eemnes

’Geen vergadering, Koningsdag of Feestweek zal ooit meer hetzelfde zijn’. Net als zijn vrienden en vrijwilligers van Stichting Feestcomité Eemnes reageerden veel inwoners van dit dorp geschokt op het overlijdensbericht van een van hun meest bekende plaatsgenoten, Martin Wallenburg. Wallenburg overleed vorige week dinsdag na een kort ziekbed. Hij werd 48 jaar.

’Martin was in hart en nieren een verenigingsmens en heeft veel betekend voor onze vereniging. Maar bovenal was Martin een fijn en goed mens. Voleem zonder Martin is moeilijk voor te stellen. We zullen je missen.’ Dat schrijft de volleybalvereniging in een emotionele rouwadvertentie, die afgelopen zaterdag verscheen in De Gooi- en Eemlander. Ook bij Stichting Feestcomité Eemnes is de plotselinge dood van Wallenburg hard aangekomen: ’Martin was met zijn aanstekelijke glimlach, onuitputtelijke doorzettingsvermogen, aanpakkersmentaliteit, geweldige gevoel voor humor en trouwe vriendschap al jaren een belangrijke steunpilaar in de groep’. Met Wallenburg verliest ’Het Feestcomité’, zoals de stichting in de Eemnesser volksmond heet, een van zijn meest enthousiaste en geliefde vrijwilligers.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.