Expositie Olivier Julia bij Hazart Soest

In de galerie en de beeldentuin van kunststichting Hazart in Soest is werk te zien van Olivier Julia.

De in Frankrijk geboren Julia (1952) kwam naar Nederland om aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam te studeren. Daar volgde hij de opleiding tot graficus. Sindsdien heeft hij in ruim veertig jaar een omvangrijk oeuvre opgebouwd dat grafiek, tekeningen en ruimtelijk werk omvat.

De tentoonstelling bij Hazart gaat hand in hand met de presentatie van het boek ’Olivier Julia’ van schrijver Jaap Nijstad.

Inzicht

’Olivier Julia’ geeft een overzicht van het werk dat in de afgelopen vier decennia is ontstaan. Het is geen oeuvre-catalogus, maar het geeft inzicht in zijn werk tot nu toe. De expositie bij Hazart toont een representatieve selectie uit de afgelopen veertig jaar.

In het werk van de kunstenaar spelen tegenstelling als licht en donker, open versus gesloten en horizontaal versus verticaal een bepalende rol. Julia voelt affiniteit met abstract expressionisme, minimal art en het zogeheten hard-edge en color-fieldpainting.

Hazart is te vinden aan de Pimpelmees 3 in Soest. De openingstijden zijn van woensdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.