Voedselbank Gooi houdt inzameling van DE-waardepunten

Hilversum

De Voedselbank houdt jaarlijks in december een landelijke actie om zoveel mogelijk Douwe-Egbertspunten in te zamelen. Uiteraard doet de afdeling Gooi en Omstreken hieraan mee.

Het is de achtste keer dat de koffie-actie door de voedselbanken wordt gehouden. Gert Haas, algemeen coördinator van de Voedselbank Gooi en Omstreken, weet dat nog steeds een aanzienlijk aantal mensen DE-punten verzamelt. „In voorgaande jaren leverde het behoorlijke aantallen bonnen op, die we bij DE kunnen omzetten in pakken koffie voor onze voedselpakketten.”

De koffiegigant ondersteunt de jaarlijkse actie. DE verdubbelt de waarde van het aantal ingeleverde punten. „Vorig jaar heeft ons dat 8000 pakken koffie opgeleverd”, aldus Haas. „Ik weet alleen niet helemaal zeker of dat voor het centrale distributiepunt in Amsterdam gold of voor Gooi en Omstreken. Maar het is hoe dan ook een welkome aanvulling voor onze pakketten.”

DE-waardepunten kunnen naar diverse verzamelpunten in het Gooi worden gebracht. Het verzoek is om de waardepunten niet los, maar gebundeld in de verzameldozen te stoppen.

Dat kan in Baarn bij de Jumbo aan de Laanstraat, in Blaricum bij de AH aan de Huizerweg, in Eemnes bij de Coop Minnehof, in Hilversum bij de AH aan de Kapittelweg, de AH aan de Van Hogendorplaan, de Jumbo aan de Larenseweg en bij de St. Vituskerk, in Huizen bij de AH aan de Lindenlaan, de AH aan de Oostermeent, het Gemeentehuis en de bibliotheek, in Laren bij de AH aan het Zevenend en bij de Jumbo aan Plein 1945.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.