De lampjes van de ophaalbrug in de Huizer Aanloophaven gaan vrijdag weer aan; met oranje licht steunt de buurt de campagne Orange World tegen geweld tegen vrouwen

De lampjes van de ophaalbrug in de Huizer Aanloophaven gaan vrijdag weer aan; met oranje licht steunt de buurt de campagne Orange World tegen geweld tegen vrouwen
Fraai verlicht als symbool voor het buurtgevoel.
Huizen

Achtduizend ledlampjes branden vanaf vrijdag 6 december op de ophaalbrug in de Aanloophaven in Huizen. Burgemeester Niek Meijer zal ze om 18 uur ontsteken, een feestje waar de buurt iedereen voor uitnodigt. De eerste dagen zullen de lampjes oranje kleuren. Hiermee steunt de buurt de internationale campagne ’Orange World’ tegen geweld tegen vrouwen.

Een thema waar tijdens de maandelijkse buurtborrel (tussen 17 en 19 uur) uitgebreid over kan worden doorgepraat. De borrel staat voor de saamhorigheid waar in de buurt steeds meer sprake van is. De kiem hiervoor werd twee jaar geleden gelegd, toen vrijwillgers uit de buurt de brug over de Aanloophaven gingen bedienen.

Zij waren de achteruitgang van het gebied rondom en de terreinen van de voormalige zeilschool zat en namen de regie in eigen handen. Een buurtinitiatief werd opgezet en de bediending van de brug binnengehaald. Een van de initiatiefnemers is Nicolette van Gorp: ,,Maandelijks komen de vrijwillige brugwachters en geïnteresseerde buurtbewoners bij elkaar tijdens ’Buurten bij de Brug’.

De brug verbindt letterlijk en figuurlijk de buurtbewoners met elkaar. Met de bediening van de brug wordt geld verdiend waarmee verbeteringen in de buurt worden gerealiseerd.’’ Ze noemt onder meer de nieuwe bankjes langs het water, de aanschaf van een buurt-zeilboot, bloembakken aan de brug en de verlichting voor de brug. Om te laten zien dat de Aanloophaven nog geschikt is voor watersport werd dit voorjaar Optimist on Tour georganiseerd. Verder hielp de gemeente onder meer mee met het opruimen van gezonken boten en het aanbrengen van stroompunten op de brug, meldt Van Gorp.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie