Tweede divisie: uitblinkende Vogels-doeman Jaimy Schaap voorkomt nog meer ellende voor dolende ’Rooien’ [video]

Scheveningen

IJsselmeervogels heeft zich in Scheveningen enigszins herpakt van het pak slaag van vorige week tegen Koninklijke HFC (1-5). Op bezoek bij ’de Schollekoppen’ was een treffer van Ahmed el Azzouti genoeg voor de drie punten die gezien het spelbeeld verre van verdiend waren voor de ’Rooien’.

Trainer Ted Verdonkschot gaf na afloop ruiterlijk toe dat zijn IJsselmeervogels wel wat te veel had gekregen met de drie punten in Scheveningen.

,,De eerste helft was het niveau nog wel aardig en we kwamen gelukkig op voorsprong, maar op basis van de tweede helft had Scheveningen zeker een punt verdiend”, sprak de oefenmeester.

Collega John Blok moet gek geworden zijn van IJsselmeervogels-doelman Jaimy Schaap, die op iedere inzet van Scheveningen een antwoord paraat had. Verdonkschot gaf zijn doelman dan ook de complimenten.

,,We waren de controle in de tweede helft volledig kwijt. Op de een of andere manier lieten wij ons helemaal terugdringen, zij gingen opportunistisch spelen en dan kan de bal zomaar een keer goed vallen. Dat lukte Scheveningen ook een aantal keer, maar gelukkig hield Jaimy alles eruit en hield hij ons op de been.”

Dankzij een uitblinkende Jaimy Schaap (hier in actie tegen Rijnsburgse Boys) wist IJsselmeervogels toch nog in het spoor van koploper Koninklijke HFC te blijven.
© Archieffoto

De afgelopen week rommelde het bij IJsselmeervogels, na de zeperd tegen HFC. Opvallend was ook dat Verdonkschot zijn clubtopscorer Danny van den Meiracker passeerde voor het duel in Scheveningen. Zijn collega-aanvaller El Azzouti had in de eerste helft de enige goal van de wedstrijd gemaakt.

,,De jongens hebben er allemaal keihard voor gewerkt. Voetballend was het zeker in de tweede helft ondermaats, dat heeft iedereen kunnen zien. Gelukkig hebben we hem over de streep kunnen trekken. Het maakte voor ons niet uit hoe we deze wedstrijd zouden winnen, als we hem maar binnen zouden slepen.”

IJsselmeervogels speelt volgende week in de competitie thuis tegen Noordwijk. Een week later staat voor Verdonkschot en consorten het uitduel met Katwijk op het programma. Drie dagen later treft men SteDoCo in het kader van de KNVB Beker, waarna de winterstop aanbreekt voor de tweededivisionist.

Scheveningen-IJsselmeervogels 0-1

34. El Azzouti 0-1.

Rode kaarten: 82. Van Leijenhorst (IJsselmeervogels), 90. Peters (Scheveningen).

Meer nieuws uit Sport Regionaal