Teleurgestelde Maykel Tak stelt positie ter discussie bij zondagtweedeklasser FC Weesp: ’De spelers moeten hun geloof in mij uitspreken, zij zijn aan zet’

Teleurgestelde Maykel Tak stelt positie ter discussie bij zondagtweedeklasser FC Weesp: ’De spelers moeten hun geloof in mij uitspreken, zij zijn aan zet’
Maykel Tak (op de achtergrond, rechts) kent nog geen gelukkig begin van zijn dienstverband bij FC Weesp.
© Archieffoto
Amsterdam

Bij winst kon FC Weesp op één punt van tegenstander DWS komen. Het liep ’even’ anders voor de formatie van trainer Maykel Tak, die na de 5-0 nederlaag zijn positie ter discussie stelde bij de tweedeklasser.

,,Dinsdagavond heb ik een gesprek met de selectie omtrent mijn functioneren”, stelt Tak. ,,Zij moeten hun geloof in mij uitspreken. Zij zijn aan zet en als ze geen geloof meer in een ommekeer hebben, kan ik maar beter vertrekken bij Weesp. Niemand is groter dan de club en dan moet je als trainer ook niet eigenwijs blijven zitten.”

De Utrechter trok zijn conclusies na de 5-0 in Amsterdam, waar zijn team inspiratieloos oogde. ,,We straalden weinig overtuiging in eigen kunnen uit. Dan dwing je ook niks af op het veld.”

Nog voor rust kwam FC Weesp met tien man te staan, na een rode kaart voor Bart Tijnagel. ,,Dan weet je dat je aan een kansloze missie bezig bent, want op dat moment stonden we al met 2-0 achter.”

Kenmerkend voor zijn ploeg vond Tak de derde tegentreffer, die na negentig seconden in de tweede helft in het netje lag. ,,Het was inspiratieloos en ik vond dat de mannen niet als team opereerden, maar als individuen. Na de 3-0 hebben we ook niet echt geprobeerd er nog wat van te maken. Ik vind dat het niet uitmaakt of je met 3-0 of 10-0 verliest, als je er maar alles aan gedaan hebt.”

Dat Tak zijn positie ter discussie stelt, is een hard gelag voor de coach, die met FC Weesp nog altijd wacht op de eerste zege. ,,Maar niemand hoeft mij te benijden of zielig te vinden, hoor. Dit is een gevolg van verschillende factoren, die zich opstapelen. Dinsdag weten we meer.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal