Hoofdklasse zondag: ’Slimmigheidjes’ nekken SDO in en tegen Hoogeveen en weet niet opnieuw koploper te tackelen

Dankzij Rolf Hazelaar kon SDO nog wel terugkomen in de wedstrijd, maar ook de doelman van de Bussumers kon een nederlaag in Hoogeveen niet afwenden.
© Archieffoto
Hoogeveen

SDO kon voor de tweede week op rij winnen van de koploper. In Hoogeveen lukte het ditmaal echter niet: 3-1.

Geen uitslag om je voor te schamen, vond trainer Koen Janssen. ,,Over negentig minuten gezien een terechte bovendien. Hoogeveen is de beste ploeg die wij tot nog toe tegenover ons hebben gehad in de competitie.”

Ondanks dat feit was het SDO dat een levensgrote kans kreeg om de score te openen. Het schot van Theo Visser ging echter via de vingertoppen van de Hoogeveen-doelman tegen de binnenkant van de paal. Hoogeveen profiteerde daarna van een slimmigheidje. Janssen: ,,Een speler van hun was zogenaamd geblesseerd, maar een paar tellen later weer fit genoeg om de bal binnen te koppen. Daar waren wij even niet scherp.’’

Vlak voor rust kwam de thuisploeg op 2-0, waardoor SDO na de thee iets moest forceren. Nadat Rolf Hazelaar twee keer als winnaar uit een één-op-één was gekomen, was het Dennis de Loos die de aansluitingstreffer maakte. ,,Met een klein kwartier te spelen was er dus nog wel iets mogelijk. Helaas lieten we ons bij een vrije bal gek maken, waardoor we die te snel namen en zij naar 3-1 konden counteren. Zonde, maar nogmaals: de nederlaag is terecht.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal