GroenLinks gispt college over voortgang bouwplannen aan de Tolweg

Drie gebouwen van vijf woonlagen op de plek van oude kantoorgebouwen aan de rand van het bedrijventerrein. Een groot deel ervan in de sociale sector.
© Domus Vastgoedontwikkeling
Baarn

Drie woontorens staan er gepland aan de Tolweg op bedrijventerrein De Drie Eiken in Baarn. In maart 2018 besloot de gemeenteraad - onder voorwaarden - mee te werken aan het plan. GroenLinks kapittelt het college nu over de stilte rond de voorbereidingen ervan.

In schriftelijke vragen constateert de partij dat, ondanks de opdracht daartoe van de raad, omwonenden en bedrijven nog altijd niet zijn geraadpleegd over de plannen. Ook zijn de gevolgen van wonen op een bedrijventerrein nog niet in kaart gebracht, althans, niet aan de raad gerapporteerd zoals de opdracht was. Bovendien zijn er volgens GroenLinks zonder aankondiging tussen Tolweg 6 en 10 twaalf tot veertien grote bomen gekapt. Hoe zit dat, vraagt de fractie zich af. Heeft het kappen wellicht te maken met de bouwplannen op de percelen Tolweg 2, 4 en 6?

In juli meldde het college weliswaar dat projectontwikkelaar Domus gesprekken heeft gevoerd met omwonenden en ondernemers over de plannen voor 110 appartementen. Maar dat die niet tot resultaat hebben geleid. Opdracht van de raad is dat die gesprekken afgerond moeten zijn voor er begonnen wordt aan het opstellen van een ontwerp-bestemmingsplan.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.