Premium

Sophie Krijnen is een kwart eeuw Mrs. Etos in Hilversum: ’André Hazes die zijn nagels zwart lakt, ik zie meteen omzet’

Een beetje rebels is Etos-eigenaresse Sophie Krijnen wel. Voor de fotograaf klimt ze op een stelling en poseert ze languit boven de mascara en lipsticks.
© foto’s studio kastermans/leon dakkus
Hilversum

Soms is het net een dependance van Tergooi. Dan strompelt er iemand met een gat in een knie of een snee in een vinger binnen. Als een Florence Nightingale plakt Sophie Krijnen dan met liefde een pleister op de wond. Als het gehecht moet worden stuurt de eigenaresse van Etos aan de Kerkstraat in Hilversum de ’patiënt’ resoluut naar de echte dokter.

Sophie Krijnen (53) is een bekend gezicht voor veel Hilversummers. Deze week runt ze precies een kwart eeuw het filiaal van de drogisterijketen Etos (Eendracht, Toewijding, Overleg, Samenwerking) in het centrum van Hilversum. Nadat ze elf jaar bij vestigingen in de regio werkte, begon ze in 1994 als franchisenemer haar Etos-filiaal. Ze kreeg onlangs mooi nieuws van het hoofdkantoor. Van de 550 Etoszaken in Nederland staat ze in de top 5 van beste winkels. Ze is met haar team van elf medewerkers glansrijk door alle (mysterie)tests gerold.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.