Nog veel voedselpakketten nodig voor Albanië

Blij met voedsel van het Albanië Comité. De allernoodzakelijkste levensbehoeften helpen deze dorpsbewoner en andere arme Albanese gezinnen de winter door.
© Foto: Stichting Albanië Comité
Huizen

Met kunst- en vliegwerk is de Stichting Albanië Comité in Huizen er toch nog in geslaagd om alle kerstattenties voor de kinderen in dat Oost-Europese land op tijd te bezorgen.

Door een defecte vrachtwagen, die de goedgevulde schoenendozen en tasjes naar Albanië zou brengen, bleven er 700 dozen en tasjes achter in het magazijn van het comité aan de Fabrieksweg. Herman en Anne-Lise Lubbers zijn al sinds half oktober in Albanië om het transport en de Voedselpakkettenactie te begeleiden. Omdat Herman toch heen en weer moest naar Huizen, vervoerde hij op de terugreis de achtergebleven dozen en tasjes in een volgestouwde camper door de sneeuw in Oostenrijk en hevige regen met hagel en storm in Kroatië en Montenegro naar Albanië. Na zeven grenzen te zijn gepasseerd, kwam hij na vijf dagen en 4600 kilometer weer veilig in Mushqeta aan.

Basisscholen

De dozen en tasjes werden onder meer gevuld door basisscholen in Huizen en Naarden; de Baptistengemeente naam ruim honderd tasjes voor haar rekening. Verder leverde meer dan de helft van de KANS-ouders een schoenendoos in voor hun adoptiekind.

Voedselpakkettenactie

Met de Voedselpakkettenactie die half oktober is gestart, loopt het echter nog niet zo’n vaart. Er is tot nu toe zo’n 12.000 euro binnengekomen. Een voedselpakket kost veertig euro. Het streven is om, net als andere jaren, weer 900 voedselpakketten uit te kunnen delen. Daar is dus 36 mille voor nodig. Bijdragen zijn welkom op rekeningnr. NL97 RABO 0329 9600 08 o.v.v. Voedselpakkettenactie 2019. Meer info: www.albaniecomite.nl of Facebook.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.