Opvolger failliete apotheek Van Maarseveen in Hilversum opent de deur bij de Artsenij

Apothekerr Egbert Lamberts bij de medicijnrobot in aanbouw.
© studio kastermans
Hilversum

Medisch centrum De Artsenij in Hilversum heeft na maanden weer een apotheek.

Apotheker Egbert Lamberts vult het gat op dat de failliete apotheek Van Maarsseveen achterliet in het centrum aan de Rembrandtlaan. Na maanden van afwisselend open en dicht zijn werd Van Maarseveen in juni dit jaar failliet verklaard en gingen de deuren definitief dicht.

,,Patiënten zijn blij dat ze voor hun medicijnen weer hier terecht kunnen”, merkt Lamberts direct na de opening. Blikvanger in de compleet verbouwde apotheek is de hightech medicijnrobot met 11.000 doosjes die volautomatisch de doosjes pakt en beplakt.

Apotheker én bedrijfskundige Egbert Lamberts (54), die 25 jaar een apotheek in IJsselstein had en promoveerde op onderzoek naar diabetes 2 en medicijnen, heeft er zin in. ,,Goed om te merken dat patiënten ons na al die maanden toch weer weten te vinden.”

De verbouwing was hard nodig om het verouderde interieur te vervangen. Ook heeft Lamberts schermen tussen de plekken aan de balie geplaatst voor meer privacy voor de cliënten. ,,Dat is zo belangrijk. Een geneesmiddel is een emotioneel product. Als er een ander doosje om een pil zit schrikken mensen al. Je moet de rust en tijd nemen om ze dat goed en duidelijk uit te leggen. Je wil ook niet dat iedereen ziet met welk middel je naar huis gaat. Je zou als man van middelbare leeftijd maar een doosje met viagra krijgen en je buurjongen staat naast je. Mijn assistenten heb ik ook altijd gezegd: 'waag het niet om een pak incontinentieluiers zomaar op de balie te zetten'. Daar doe je keurig een zak omheen die niet doorschijnt. Er zijn maar weinig geneesmiddelen die je voor je lol slikt", verzekert Lamberts.

De apotheek heeft ook een spreekkamer om in alle rust te overleggen. Buiten naast de ingang is een uitgifterobot. ,,Met een code kun je 24 uur per dag, zeven dagen per week je medicijnen uit de muur halen.” In het team van medewerkers zitten twee vertrouwde gezichten die jarenlang bij Van Maarseveen werkten.,,Ik ben ook elke dag op de werkvloer. Ik blijf voorlopig", belooft Lamberts.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.