Liberale lof voor agrarisch ondernemer; Eemnesser Frans Rigter gehuldigd

VVD-voorzitter Croockewitt (r) zet Frans Rigter in de bloemetjes.
Blaricum

Eemnesser Frans Rigter is maandag gehuldigd door de VVD in de BEL-gemeenten voor zijn verdiensten als ondernemer en zijn maatschappelijke betrokkenheid.

De in Blaricum geboren en getogen Rigter is een succesvolle ondernemer die, volgens VVD-voorzitter Pieter Croockewitt, ,,de grote investeringen die tegenwoordig nodig zijn voor een boerenbedrijf goed weet te laten renderen.’’ En dat terwijl hij gelijktijdig ook heel erg maatschappelijk betrokken is. Zo zet hij zich in voor de Vogelbescherming en is hij bestuurslid van de Agrarische Stichting Blaricum.

Eerder vervulde hij een bestuurlijke functie in Waternet en was hij zeer nauw betrokken bij de ruilverkaveling in de Blaricumse polder De Kampen, waar tegenwoordig natuurbescherming en veeteelt hand in hand gaan.

Croockewitt: ,,Rigter weet al die functies uitstekend te combineren.’’ Met de blijk van waardering zeggen de liberalen tegengas te willen geven tegen het eenzijdige beeld dat van de Nederlandse boer dreigt te ontstaan. ,,Ons land kan niet zonder boeren en ook niet zonder natuurbeheer.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.