Badminton: Inside maatje te groot voor Huizen, winst voor Weesp

Reinoud Moens en Marcel Drost legden de basis voor de 6-2 zege van Inside op Huizen.
© Foto Studio Kasterman/Danielle van Coevorden
Baarn

De twee hoogst spelende badmintonteams uit de regio troffen elkaar dit weekend in de derde divisie. Huizen reisde met drie invallers af naar Baarn, waar het tegen het nagenoeg op volle oorlogssterkte zijnde Inside dan ook niet verder kwam dan twee winstpartijen: 6-2. Door de zege staan de Baarnaars vaster op de derde plaats.

Reinoud Moens en Marcel Drost beten in het herendubbel het spits af tegen Derbert van Heerde en Milo Postma. Met 21-12 en 21-13 bleef het Baarnse duo aan de goede kant van de score. Na een lange afwezigheid - ze kwam dit seizoen nog niet in actie vanwege een ingescheurde hamstring - luisterde Debbie de Vooght haar rentree op met een overwinning. Samen met Britt van Steendelaar won ze het damesdubbel van Marije Gemmink en Jenny Pang, één van de drie invallers bij Huizen: 21-13 en 21-6. „Het viel me niet tegen na zo’n lange tijd. Het liep als een trein, als vanouds eigenlijk.”

De Vooght verloor haar single tegen Gemmink wel, in twee keer 17-21. Dominic Remery - net terug van een zwaar militair trainingskamp - verloor zijn enkel in drie sets van Postma. Van Steendelaar versloeg Pang en Moens won van een andere Huizer invaller, Albert van Eijden, wat resulteerde in een 4-2 tussenstand.

Het eerste gemengd dubbel, tussen Moens en Mijke Gräve en Pang en Van Eijden, was spannend, maar met 18-21, 21-11 en 21-17 ging de winst ook hier naar Inside. En in de tweede mix waren het eveneens de Baarnaars die in twee sets de partij naar zich toe trokken: met 21-13 en 21-16 wonnen Van Steendelaar en Remery van Gemmink en Postma . „Al moesten we vandaag een nederlaag incasseren, toch ben ik blij dat Huizen goed kan meekomen in deze derde divisie”, aldus Postma. „We staan in de middenmoot en willen lekker blijven meedraaien dit seizoen.”

In de vierde divisie won Weesp op bezoek bij het Utrechtse Castellum 2: 5-3. De thuisploeg begon goed, want het Weesper duo Wienman Philips en Cas Beumer moest in de herendubbel met 25-23 en 21-13 buigen. De bezoekers kwamen echter langszij door de winst van Melanie Backers en Colette Couwenhoven in het damesdubbel, waarna Beumer, Backers en Couwenhoven ook hun enkelspelen wonnen. Alleen Philips moest de eer aan de tegenstander laten: 21-11, 21-17.

De beide mixedpartijen werden vervolgens keurig verdeeld: Backers en Philips wonnen in drieën, Couwenhoven en Beumer verloren met 21-13 in de derde set. Philips: „In onze mix had ik direct het gevoel dat we die naar ons toe zouden trekken. Jammer alleen dat we zo’n last hadden van het felle licht in de hal.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen