Hockey mannen: Huizen minst tevreden na remise, reuzendoder Laren pakt ook Schaerweijde

Voormalig Hilversum-speler Tijmen Klemann omspeelt verdediger Lars Brouwer (liggend) op jacht naar een ’bonuspunt’.
© Foto Studio Kastermans/Ben den Ouden
Hilversum

De derby tussen Hilversum en Huizen heeft geen winnaar gekregen. Huizen was misschien wel de bovenliggende partij, Hilversum zette zich flink in en kreeg zo loon naar werken.

Huizen was de dominante ploeg en dat was ook niet heel gek. Hilversum pakte pas vorige week de eerste overwinning van het seizoen, terwijl Huizen al jaren in de top van de overgangsklasse bivakkeert. Toch was het veldoverwicht niet genoeg voor de overwinning.

In de beginfase leek het daar wel op, zeker nadat Mark Weber er uit een strafcorner 0-1 van had gemaakt. Hilversum knokte zich terug en kwam via Dorus Sporken (strafcorner) en Wouter van den Hoek zelfs op 2-1. Dat oud-speler van Hilversum Tijmen Klemann er namens Huizen nog 2-2 van maakte was volgens Hilversum-coach Peter Hortulanus niet meer dan terecht. „Een overwinning was wat te veel van het goede geweest, al kregen wij wel nog heel goede kansen”, vertelt hij. „Dit is een goed resultaat voor ons. Ik heb al eerder gezegd dat we punten moeten sprokkelen dit jaar en dat is wat dit is: een bonuspunt. Voor het publiek was het een leuke wedstrijd, het ging alle kanten op.”

Huizen-collega Wouter van der Kloet erkent dat Hilversum in de slotfase de wedstrijd naar zich toe had kunnen trekken. „We mogen uiteindelijk nog blij zijn met 2-2. Maar dat neemt niet weg dat wij het in de eerste twintig minuten al hadden kunnen beslissen. Zij scoren twee keer achter elkaar, daar staan we niet op te letten. Dat mag ons niet gebeuren. We hebben nog genoeg kansen gekregen om de schade te repareren, maar dat hebben we niet gedaan.”

Competitiegenoot Naarden maakte er een feest van tegen Reigers. Er werd dan wel niet gewonnen, 4-4 tegen de koploper na met 1-4 achter gestaan te hebben mag best zo gevierd worden. „Het publiek heeft een heerlijke wedstrijd gezien”, zegt coach Vincent van de Peppel. „Aan dit puntje hebben we niet veel, maar dat het zo leuk was om te zien is zeker wat waard. We hebben ons knap teruggevochten en na de 1-4 alles of niets gespeeld.”

In de overgangsklasse A won Gooische met 2-3 bij Berkel-Rodenrijs. „Maar we hadden wel een beetje geluk”, geeft coach Dider Meijer toe. „We hadden wat te weinig ’drive’ in de eerste helft. Na rust was het niet extreem goed, maar het was wel genoeg.”

Vlak voor tijd maakte Gooische de beslissende treffer, dankzij de strafcorner van Foppe Houting.

Laren zorgde in de promotieklasse voor een stunt door Schaerweijde met 3-1 te verslaan. Al moet langzaam de vraag gesteld worden of Laren niet gewoon thuishoort in de subtop. Het team van coach Nanco Jansonius presteert het hele jaar al uitstekend en liet ook de koploper teleurgesteld achter. Schaerweijde kwam nog op 0-1, maar daarna maakten Sebastien Chapel en Pieter Paul Houting (2) het verschil. Jansonius wil niet te ver vooruit kijken, maar kan niet ontkennen dat de tweede helft van het seizoen wel eens heel interessant kan worden. Laren krijgt dan belangrijke spelers die langdurig geblesseerd waren terug . „Ik ben trots op wat we doen. Het mooie van deze competitie is dat als je niet goed speelt, je van iedereen verliest. Het gaat allemaal om de goede instelling.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen

Video uitgelicht