Hockey vrouwen: Gooische laat het weer liggen, Huizen speelt gelijk

Huizen-coach Kim Lammers (hier langs de kant tegen Rotterdam).
© Archieffoto
Hilversum

Bij de beste twee eindigen was al onwaarschijnlijk, maar door de nederlaag bij Fletiomare (4-2) moet er een wonder gebeuren wil Gooische de play-offs halen. Het gat met de nummer twee van de overgangklasse A is opgelopen naar tien punten.

Vorig jaar deed Gooische het nog zo goed in de overgangsklasse. Als promovendus haalde de ploeg de play-offs en ook daarin speelde het een rol van betekenis. Dit seizoen loopt het niet, wat resulteert in een zesde plaats. Tegen Fletiomare begon het nog aardig, maar toch kwam Gooische op achterstand. Dirkje Reuver repareerde de schade uit een strafcorner, maar toen begon de ellende pas echt. Fletiomare liep uit naar 4-1, pas vlak voor tijd bepaalde Vivienne Kastrop de eindstand op 4-2. „Wij hebben de plank hier misgeslagen”, zegt coach Dave Smolenaars. „Daarmee wil ik Fletiomare ook weer niet tekort doen, zij speelden prima. Ik wil er duidelijk mee maken dat wij te weinig hebben gebracht.”

Door te slap erin te gaan gaf Gooische de tegenstander een kans, vindt Smolenaars. „Zij kregen steeds meer het idee dat er wat te halen viel. Er werd goed verdedigd en ze waren sterk in de duels. Wij zaten elke keer aan de verkeerde kant. De bovenste plaatsen kunnen we inderdaad vergeten. Ten eerste omdat we eerst alles zelf maar moeten winnen, maar ten tweede heb je ook de mazzel nodig dat ze bovenin veel laten liggen. Laten we ons nu maar eens op het eerste richten. Het is te wisselvallig en niet alleen wat resultaat betreft: ook in het veld moet het constanter. Dat moeten we goed krijgen, daarna zien we wel verder.”

Promotieklasser Huizen speelde met 2-2 gelijk tegen Nijmegen, de ploeg van de man die vorig jaar voor de groep stond: Boaz Janssen. Na twaalf minuten spelen kwam Nijmegen op voorsprong, maar door goals van Anouk Bekkers en Annabel Weers (allebei uit een strafcorner) boog Huizen de stand om. De derde rake strafcorner van de wedstrijd was weer voor Nijmegen en kwam van de stick van Isaline Kroon.

In de eerste klasse won Naarden met 3-0 van Union. De scheidsrechter vulde 3-1 op het wedstrijdformulier, waardoor coach David ten Hove nog wat administratief werk te verzetten heeft bij de bond. „Maar we gaan dit rechtzetten, je weet nooit of dat goaltje aan het eind van het seizoen belangrijk is.”

Over de wedstrijd was Ten Hoven zeer te spreken. Wel vond de coach dat zijn team in de eerste helft te veel kansen liet liggen. „Een aantal keer schoot de bal door, terwijl er niemand bij de tweede paal stond. Dat is zonde en onnodig, we hadden er afspraken over gemaakt. Daar heb ik ze in de rust op gewezen en gelukkig ging het na rust wel goed. De eindstand geeft de verhoudingen op het veld goed weer, al had het net zo goed 8-0 kunnen zijn. We waren echt geweldig aan het hockeyen.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal