Premium

Oorwassing kan geslaagd ’schoolreisje’ van vrouwen ’t Gooi naar Het Kasteel niet bederven

Een van de vele hachelijke situaties voor het doel van ’t Gooi, dat vooral na rust verdacht veel weg had van een schiettent.
© Foto Orange Pictures/Yannick Verhoeven
Rotterdam

„Meiden, nog even een groepsfoto”, roept één van de speelsters van ’t Gooi een aantal van haar teamgenoten, dat zich al richting kleedkamer begeeft, terug. Met gepaste ingetogenheid wordt het bezoek aan het klassieke stadion vereeuwigd. Want verliezen met 8-0 of niet: voetballen in Het Kasteel is een belevenis die voor het nageslacht mag worden vastgelegd.

Terwijl Jordi van der Sande de loftrompet steekt over zijn team, schalt het bekende clublied door de catacomben: ’Zullen wij laten horen: ’S-P... A-R... T-A.’ De uitzinnigheid bij zijn uit volle borst meezingende speelsters, die van heinde en verre komen, is verklaarbaar. Na twee kampioenschappen op rij hebben de Rotterdamse talenten het dit seizoen - in de eerste klasse, het vierde niveau - een stuk lastiger. En dus is de monsterzege op de Hilversumsen een welkome opsteker. „We zijn tweeënhalf jaar geleden met vrouwenvoetbal begonnen, samen met JVOZ (Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland, een initiatief om Zeeuws voetbaltalent - bij gebrek aan een provinciale profclub - te ontwikkelen, red.). Zij faciliteren alleen jeugd en toen hun meidenteam de stap naar de senioren moest maken, hebben we dat stokje samen opgepakt. We hadden er ook voor kunnen kiezen meteen in te stromen in de eredivisie, maar dan moet je aan allerlei licentie-eisen voldoen, qua budget en contractspeelsters. Dat was geen optie en bovendien past het niet bij Sparta. Wij zijn een opleidingsclub, daar staan we om bekend. We willen absoluut naar de eredivisie, maar wel op onze manier.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen

Video uitgelicht