Zorgen over renovatie hoekpanden Veerstraat Hilversum; PvdA stelt opnieuw vragen over ’verwaarloosde panden’ bij Herenstraat

Hilversum

De Partij van de Arbeid heeft opnieuw vragen gesteld aan het college van B en W over de voortgang van de renovatie van de panden op de hoek van de Veerstraat met de Herenstraat in Hilversum.

’Het pand (op de hoek, red.) is nog net zo verwaarloosd als een half jaar geleden, van enige bouwwerkzaamheden is geen sprake, de leegstand duurt voort. En dat terwijl de woningnood hoog is’, meldt de oppositiepartij in een brief aan het college.

De PvdA heeft in het voorjaar ook al vragen gesteld over de renovatie van het complex, een gemeentelijk monument uit 1931 van architect P. C. van Uchelen. Toen werd snel beterschap beloofd door het college. ’„Er zit schot in de zaak”, zei u en u voegde daaraan toe „eindelijk”’, aldus de PvdA.

Het plan is de vier woningen - drie aan het pleintje en een om de hoek aan de Veerstraat - op te knappen, liet eigenaar Menno van der Schaar, die nu onbereikbaar was, eerder weten aan deze krant. „We zijn er al jaren mee bezig, maar nu gaat het echt gebeuren. We hebben eindelijk van de gemeente een stukje grond erbij kunnen krijgen zodat de huizen wat groen aan de voorkant krijgen en niet direct aan de straat grenzen. Fase 1 is nu het slopen van het binnenwerk”, zo vertelde hij in april. „Daarna gaan we overal nieuwe ramen plaatsen. Beneden en boven. Uitwendig knappen we de panden op en dan leveren we ze casco op aan de kopers.”

Voortgang

’Helaas, moeten wij nog steeds constateren dat er niets gebeurt aan het hoekpand Veerstraat/Herenstraat’, uit de PvdA nu zijn zorgen over de voortgang van de opknapbeurt.

De partij wil daarom van het college weten of er een vergunning is toegekend voor de verbouw van de panden, wat de reden is dat er nog geen werkzaamheden aan de gang zijn en of hier overleg over is met de eigenaar. Daarnaast wil de PvdA dat het college de eigenaar tot spoed maant.

Ook wil de partij weten welke mogelijkheden er zijn als er eind van het jaar nog steeds niets is gebeurd. Als suggestie geeft de PvdA mee dat het college kan nadenken over onteigening, intrekken van subsidie uit gevelherstelfonds of inzet van een leegstandsverordening.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.