Trucker ontdekt gecrashte auto langs A1 bij Baarn, beschonken bestuurder aangehouden

© Foto: Caspar Huurdeman
© Foto: Caspar Huurdeman
© Foto: Caspar Huurdeman
© Foto: Caspar Huurdeman
© Foto: Caspar Huurdeman
© Foto: Caspar Huurdeman
1/7
Baarn

Een trucker heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een gecrashte auto ontdekt in een sloot langs de A1 bij Baarn. De vermoedelijk beschonken bestuurder stond naast het autowrak en is aangehouden.

De hulpdiensten werden om 4.00 uur met spoed opgeroepen voor een waterongeval op de A1 tussen Eembrugge en Amersfoort. Een trucker, die op de snelweg reed, had achter de vangrail een schim van een auto gezien. Toen hij stopte, zag hij een man in de sloot staan, naast het autowrak.

De bestuurder van de gecrashte auto bleef ongedeerd. Een eerste blaastest was positief, waarna de man naar het politiebureau is meegenomen voor een verdere ademanalyse. Hij is aangehouden.

Onderzoek wijst uit dat de bestuurder, voordat hij met zijn auto in de sloot belandde, zeker tweehonderd meter met hoge snelheid achter de vangrail in de berm heeft gereden, totdat hij een duiker raakte en het voertuig 180 graden omsloeg in de sloot.

De auto raakte zwaar beschadigd, een berger heeft het voertuig opgetakeld en meegenomen. Gedurende de berging waren twee van de vier rijstroken afgesloten.

© Foto: Caspar Huurdeman

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.