Premium

Geluksroute 2019 in Hilversum groter dan ooit tevoren; ’Mensen hebben zoveel te geven, maar staan daar niet bij stil’

Ja een knuffel wil mevrouw wel. Ellen Scholten (l) deelt die met enthousiasme uit. ,,Als je iets gek doet, zie je verbinding ontstaan.’’
© STUDIO KASTERMANS/Danielle van Coevorden
Hilversum

Geluk zoekt zich een weg over het gure Marktplein. Vult kieren en tochtgaten met warmte terwijl het zich verspreid. Het sijpelt door de grijze novemberstraten van Hilversum en doet kille kwetsbare harten even opvonken. Kleine momentjes van gedeeld menselijk geluk in een gehaaste, onverschillige stad. De Geluksroute 2019, groter dan ooit tevoren, kleurde dit weekend de Mediastad weer met sprankjes hoop en vreugde.

Het epicentrum van de Geluksroute, een kleine mintgroene caravan, staat twee dagen lang pal voor Mout in de loop van de markt naar de Groest. Vanaf de markt komt een mevrouw aanlopen. Gebogen over haar rollator, stapje voor stapje. Haar is aan te zien dat het leven niet mild voor haar is. ’Geluksbrenger’ Ellen Scholten loopt met uitgespreide armen op haar af. In haar hand heeft ze een kartonnen bord met daarop de tekst ’Free Hugs’. Of mevrouw misschien een knuffel wil, vraag Ellen. Even kijkt de vrouw verbaasd op, maar geeft zich dan direct gewonnen. Ja hoor, een knuffel wil ze wel. Ellen heeft haar nog maar net stevig vast of er biggelen al tranen over de wangen van de vrouw. ,,Dank je, wat lief van je. Ik ben ontroerd’’, stamelt ze voordat ze met geestelijk iets lichtere tred haar weg naar huis vervolgt.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.