Metamorfose voor winkelcentrum van Kortenhoef: Meenthof na 22 jaar in het nieuw

Metamorfose voor winkelcentrum van Kortenhoef: Meenthof na 22 jaar in het nieuw
Planten worden in een van de perkjes gezet, vlak voor de officiële opening door wethouder Jan-Jaap de Kloet
© Foto STUDIO KASTERMANS/BEN DEN OUDEN
Kortenhoef

Volgens planning netjes voor de intocht van Sinterklaas en zijn gevolg (op 23 november) is het Kortenhoefse winkelcentrum De Meenthof geheel vernieuwd.

In september begon het werk, dat na 22 jaar moest zorgen voor een totaal andere aanblik. Nieuwe bestrating, dus niet langer ’die vieze gele stenen’, zoals een van de winkeliers het onomwonden zei. Uiteraard waren zij betrokken bij de herinrichting, evenals om- en bovenwonenden, politie, brandweer en gemeente, allen vertegenwoordigd in een werkgroep die vanaf afgelopen voorjaar enkele keren bij elkaar kwam. Het mocht ook wat kosten, na al die tijd: Zo’n drie ton heeft de gemeente ervoor uitgetrokken.

Week na week waren de werklui druk ermee, om overal de oude tegels eruit te halen en deze te vervangen door een gemêleerd wegdek van nieuwe roodbruine exemplaren. Met meer ruimte, in het midden een verdiept liggende goot voor regenwater, nieuwe straatmeubilair, bomen en planten en meer fietsrekken dan ervoor (104 in plaats van 80).

Officiële opening

Goedkeurende blikken dan ook bij de officiële opening dinsdagmiddag door wethouder Jan-Jaap de Kloet, die symbolisch ook even meehielp door wat plantjes in de grond te stoppen. Waarbij menig winkelier toch ook even de volgens hem bijzondere status van De Meenthof aanstipte. ,,Je hebt hier echt alles”, aldus bakker Jeroen van der Linden, bestuurslid ook van de winkeliersvereniging.

Dat mag zo zijn, maar wat de gemeente betreft is er in elk geval ruimte voor horeca erbij. De bestemming van het vertrekkende kledingatelier tegenover de AH (Meenthof 24) wordt gewijzigd om dit mogelijk te maken, meldde de gemeente recent. Er komt een koffieshop. Daar is zeker interesse voor, zo laat De Kloet desgevraagd weten.

Ondanks alle lof was er een minpuntje, want waarom was het wegdek aan de kant van de Curtevenneweg (tussen Jumbo en snackbar) niet helemaal doorgetrokken, waardoor daar die ’vieze gele stenen’ nog liggen? Het CDA had op de raadsvergadering zelfs een aparte motie gewijd aan het uittrekken van wat extra geld daarvoor, maar kreeg daarvoor van geen van de andere partijen steun. De politiek wilde niet zomaar instemmen met extra geld en De Kloet wees erop dat de bestrating in overleg met de buurt en de winkeliers zelfs zo is afgesproken.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie