Premium

Aangescherpte Kustvisie vol plannen; de potentie van de Huizer haven(s)

’Droombeeld’ van de Huizer haven. ’De oude haven is het grote potentieel voor de recreatieve ontwikkeling van Huizen. Als bronpunt van watersportactiviteiten, als aantrekkelijke overnachtingslocatie voor passanten die per boot of fiets Huizen aandoen, maar ook als bestemming voor diezelfde toeristen alsmede de Huizer inwoners. Om iets te eten of drinken op de kade, een evenement te bezoeken of gewoon “even een rondje door de haven te lopen”. De haven en het omliggende vastgoed dienen weer een ruimtelijke en functionele relatie te krijgen.’
Huizen

De haven van Huizen heeft een slechte uitstraling, maar ook een enorm potentieel. Daarover waren alle 150 inwoners, ondernemers, verenigingen en buurgemeenten die dit voorjaar een bijdrage leverden aan de nieuwe, integrale Kustvisie het eens. Maar hoe moet je minnen wegpoetsen en plussen versterken of toevoegen?

Tijdens de participatie bleek, aldus Okra Landschaparchitecten, dat Jachthaven ‘t Huizerhoofd als voorziening zeer gewaardeerd wordt, maar door zijn afgezonderde ligging weinig relatie heeft met de rest van het havengebied.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.