Eerste en tweede klasse zaterdag: Zuidvogels snel klaar met ZOB, puntje voor Huizen

Zuidvogels-doelpuntenmaker Hidde van Erkel heeft iets moois in gedachten (hier tegen Argon).© Archieffoto

Matthijs de Kruijff
Hilversum

Door met 4-1 te winnen van ZOB heeft Zuidvogels ’gewoon hele goede zaken gedaan’. Dat was de heldere conclusie van Micheal van den Berg.

De trainer van Zuidvogels zag zijn ploeg naar de vijfde plek in 1A stijgen, maar was vooral tevreden over het vertoonde spel. „Vorige week was het natuurlijk een stuk minder, maar tegen ZOB hebben we meer dan verdiend gewonnen. Ik denk dat 4-1 een goede afspiegeling is van de krachtsverhouding.”

De basis voor de ruime overwinning werd al heel snel gelegd. Dankzij treffers van Donny van de Pol en Martin Campbell ging Zuidvogels binnen tien minuten al met 2-0 aan de leiding. Toen Jorni Camps na een halfuur ook nog eens de 3-0 maakte, was het duel al zo goed als gespeeld. Halverwege de tweede helft deed ZOB nog wel iets terug door uit een ingestudeerde vrije trap de 3-1 te scoren, maar spannend werd het niet meer. Gregory Schaken bepaalde de eindstand in de absolute slotfase zelfs nog op 4-1.

Van den Berg toonde zich een tevreden trainer. „Ik vond ZOB niet eens zo’n verkeerde ploeg hebben, maar wij waren gewoon veel effectiever. In de tweede helft hadden we misschien nog wel wat verder kunnen uitlopen, maar over de hele wedstrijd gezien mogen we zeker tevreden zijn. Nu is het zaak om dit niveau zo lang mogelijk vast te houden.”

Het Huizen van Arnold Klein kwam op bezoek bij laagvlieger Woudenberg niet verder dan een bloedeloze 0-0.

„We speelden tegen een ploeg die aan afbraakvoetbal deed”, zuchtte Klein. „Dat is natuurlijk hun goed recht, maar ik vind het wel jammer. Het is namelijk een ploeg die ook leuk kan voetballen, maar ze hadden duidelijke instructies gekregen om dat tegen ons niet te doen.”

Dat bleek, want de thuisploeg maakte in de eerste helft optimaal gebruik van de straffe wind. Woudenberg had de wind in de rug en pompte alle ballen naar voren. Grote kansen bleven uit, maar de thuisploeg zorgde er in ieder geval voor dat Huizen niet aan voetballen toe kwam. „Wij hadden moeite om rust aan de bal te krijgen”, erkende Klein. „En als we daar wel in slaagden, was de bezetting voor de goal niet goed.”

In de tweede helft probeerde Huizen de druk op te voeren, maar bleef Woudenberg stug de lange bal hanteren. „Daardoor moesten we nog oppassen dat we niet tegen een gevaarlijke counter aanliepen”, baalde Klein. „Zo ver kwam het gelukkig niet, maar feit is wel dat we zelf bijna niets hebben gecreëerd.”

Huizen heeft nu drie competitiewedstrijden op rij niet gewonnen en is gezakt naar de vierde plaats. „Maar er is absoluut geen man overboord”, stelde Klein. „Dit kan een keer gebeuren. Ik ben ervan overtuigd dat het vanzelf weer onze kant op gaat vallen. Zaterdag gaan we er alles aan doen om door te gaan in de beker (tegen Vriendenschaar, red.).”

In 2B ging Victoria met 4-1 onderuit bij FC Delta Sports ’95. Een ietwat geflatteerde uitslag, al wees trainer Robert Roest vooral naar zijn eigen ploeg. Hij sprak immers van een terugkerend probleem. „Wij kunnen hartstikke leuk voetballen en zijn aan de bal vaak beter dan de tegenstander, maar in het strafschopgebied zijn we niet adequaat genoeg. Dat valt me de laatste weken op.”

De vroege openingsgoal van Delta Sports was daar exemplarisch voor. Een hoekschop kon ongehinderd worden binnengekopt door de spits. „En ook bij de 2-0 stonden we gewoon slecht te verdedigen”, oordeelde Roest.

Invaller Wassim Yarray verzorgde in de tweede helft nog wel de aansluitingstreffer door een voorzet van Roy van den Brink binnen te koppen, maar in de slotfase liep Delta Sports uit naar 4-1. „We hebben leuk gevoetbald, maar daar kopen we niks voor”, besloot Roest.

Meer nieuws uit Sport Regionaal