Eemdijk blijft overeind in Urk en pakt eerste periode

Eemdijker Bas Buimer (hier aan de bal tegen Staphorst).© Archieffoto

Robert Toret
Urk

Hoe het seizoen verder ook verloopt, Eemdijk gaat zich mengen in de strijd om promotie naar de derde divisie. Het elftal van Willem Romp bleef in en tegen Urk voor de zevende wedstrijd op rij ongeslagen, won met 2-4 en legde en passant beslag op de eerste periodetitel.

„Een mooie teamprestatie, zeker met het vorig seizoen in het achterhoofd”, doelde de van Roda ’46 overgekomen trainer op de degradatie uit de derde divisie onder zijn voorganger, Ruud van de Geest, die nu als zijn assistent fungeert. „Het is altijd afwachten hoe een groep op zo’n zwaar seizoen reageert. Maar er zit karakter, vechtlust en mentale weerbaarheid in deze selectie.”

Dat bleek in Urk eens te meer. Eemdijk kwam na een kwartier spelen op achterstand. Het was voor het eerst in ruim vijfhonderd minuten dat Wouter Beukers de bal uit het net moest vissen.

Onder de indruk bleken de bezoekers allerminst. Het antwoord van Jesper van Dalen volgde razendsnel en tien minuten voor rust zorgde Bas Buimer zelfs voor een ’Diekse’ voorsprong. Romp: „We gingen echt heel goed met die achterstand om, waarbij we bij de 1-1 overigens wel in de kaart werden gespeeld door een grote persoonlijke fout bij Urk achterin. Het enige wat we onszelf konden verwijten, is dat we het niet voor rust al wisten te beslissen.”

Twintig minuten voor tijd leek David van de Groep alsnog voor de Vorentscheidung te zorgen. In een hectische slotfase kwam een tot tiental gereduceerde thuisploeg echter alsnog terug, waarna Buimer even later pas definitief aan alle onzekerheid een einde maakte.

Hoewel zijn ploeg dus al verzekerd is van deelname aan de nacompetitie laat Romp zich niet verleiden tot boude uitspraken. „Ik ga echt niet roepen dat we nu vol voor de titel gaan. Wij blijven gewoon normaal doen. Dat past bij deze club en dat past ook bij mij. Ja, we zijn hartstikke blij en hebben dit succesje goed gevierd. Dat mag ook. Maar ik loop echt niet voorop in de polonaise. Ik ben vooral erg trots op de ontwikkeling die we in korte tijd hebben doorgemaakt. Het is nu zaak deze lijn door te trekken en dan zien we wel waar het schip strandt.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal