Derde klasse zaterdag: Laren ’99 pakt eerste periode, Hees grist punten weg bij Altius

Laren-verdediger Rutger Nordemans (r) gaat een nogal moeizaam ogend duel aan met Joël van Waning (hier tegen Baarn).

Laren-verdediger Rutger Nordemans (r) gaat een nogal moeizaam ogend duel aan met Joël van Waning (hier tegen Baarn).© Archieffoto

Matthijs de Kruijff
Hilversum

In de met regioclubs overladen derde klasse C is de eerste periode prooi geworden voor Laren ’99. De formatie van Fred Roest won zaterdagmiddag met 6-2 van Olympia ’25 en gaat daardoor nog altijd aan de leiding in 3C.

„Ach, het zit allemaal nog ontzettend dicht bij elkaar en we hebben ook al een paar keer geluk gehad”, relativeerde Roest zijn succes. „Maar het is natuurlijk lekker dat we alvast een toetje voor aan het einde van het seizoen hebben veiliggesteld.”

Even leek Olympia roet in het eten te gaan gooien, want het waren de Hilversummers die in de openingsfase het duel controleerden. Toen Laurens Tallart Fabré na twintig minuten geblesseerd uitviel stortte Olympia echter helemaal in elkaar. „Dat was het meest cruciale moment van de wedstrijd”, baalde Olympia-trainer Danny Wiersma. „Daarna moesten we wat anders gaan staan en daar profiteerde Laren optimaal van.”

Na een 1-0 ruststand ontbrandde het duel in de tweede helft pas echt. Laren liep uit naar 4-0, maar liet Bilal el Morabet en Enes Ünlü nog iets terug doen namens Olympia. De Hilversummers moesten echter met tien man verder na een rode kaart voor Rachid Moamedi en dus kon Laren in de slotfase nog verder uitlopen. Joey Franken, Jeroen Roest en Jordi Karssen verdeelden de Larense doelpunten eerlijk.

Hees ging er op bezoek bij Altius met de punten vandoor: 2-3. De Soesters kwamen al snel op voorsprong toen een voorzet van Leroy Voskuilen door de defensie van Altius in eigen doel werd gewerkt. Denis Owusu en Abel Bijlsma deden het duel vervolgens kantelen, maar nog voor rust zette Dennis Schaap beide ploegen weer op gelijk hoogte (2-2).

Diep in de tweede helft bezorgde Roy Schaap zijn ploeg het volle pond, tot ongenoegen van Marco Gras. „Een gelijkspelletje was een mooie beloning geweest”, baalde de Altius-trainer.

Baarn liet AH ’78 vlak voor tijd nog langszij komen: 3-3. „De scheidsrechter liet veel te lang doorspelen, maar wij hadden het gewoon al eerder moeten beslissen”, baalde Tom Gesgarz. De trainer van Baarn zag Roman Verpaux de score openen, maar dankzij treffers van Roy van Dijk en Benny Honing ging AH bij rust aan de leiding. In de tweede helft stelden Tim Arends en Joris Korndewal namens Baarn orde op zaken, maar sleepte Sebastian Schildt toch nog een punt uit het vuur voor AH.

’t Gooi incasseerde tegen CJVV alweer de vijfde nederlaag op rij: 0-2. Toch weigerde trainer Ed Otten te wanhopen: „CJVV heeft echt een goede ploeg en tot de 0-1 (die pas na een uur spelen viel, red.) deden wij gewoon goed mee. Ik heb dan ook voldoende aanknopingspunten gezien.”

TOV bewees zichzelf een slechte dienst door met 1-0 onderuit bij hekkensluiter Buitenboys. „Een nederlaag die aan onszelf te wijten is”, baalde Maurice van der Wilt. De captain van TOV zag zijn ploeg de wedstrijd wel controleren, maar vrijwel niets creëren. De enige treffer van de wedstrijd, die kort voor rust viel, kon dan ook niet meer worden rechtgezet door de Baarnaars.

Meer nieuws uit Sport Regionaal