Directe plaatsing voor European Tour lijkt ver weg voor Soeste golfer Daan Huizing na moeizame start op Mallorca

Directe plaatsing voor European Tour lijkt ver weg voor Soeste golfer Daan Huizing na moeizame start op Mallorca
Daan Huizing veroverde in 2014 voor het eerst een Europese tourkaart en probeerde sindsdien tevergeefs weer te plaatsen.
© Archieffoto
Mallorca

Golfer Daan Huizing (29) zal vandaag boven zichzelf moeten uitstijgen om zich alsnog rechtstreeks te plaatsen voor de Europese tour van komend seizoen.

De Soester begon vrijdag als nummer 21 aan de Grand Final op Mallorca, het slotweekend van de European Challenge Tour, waaraan de top-45 van het tweede mondiale niveau mag deelnemen en waar veel rankingpunten te verdienen zijn. Om een Europese tourkaart te veroveren moet Huizing zich in Spanje bij de eerste vijftien van de ranglijst spelen. Daar is hij na twee van de vier ronden ver van verwijderd.

Huizing kende een dramatische start - met een double bogey op de tweede hole - en ging uiteindelijk rond in 73 slagen, ofwel twee boven par. In de tweede ronde wist hij de schade verder te beperken. Niettemin zakte Huizing in de virtuele eindstand ietsje, naar de 23ste plaats. In het toernooi zelf staat hij gedeelde zestiende, met +2. Zijn geluk is wellicht dat het veld nog redelijk dicht bij elkaar staat. Het verschil met de Engelsman Ross McGowan, die zesde staat, is bijvoorbeeld maar drie slagen.

Mocht Huizing er niet in slagen in Mallorca een tourkaart te veroveren dan wacht hem volgende week nog een herkansing, tijdens de Qualifying School in het Spaanse Tarragona. Daar moet hij zich dan, tussen 155 collega’s, bij de eerste 25 slaan.

In 2014 veroverde Huizing voor het eerst een Europese tourkaart, die hij in het seizoen erop ook meteen weer kwijtraakte. Sindsdien probeert hij zich weer te plaatsen, maar tot dusverre zonder succes.

Meer nieuws uit Sport Regionaal