Twee stoelen draaien voor Hilversumse Daredevils in The Voice of Holland: band kiest voor Team Waylon [audio]

,,The Voice is een mooie kans om de Daredevils aan de rest van Nederland te laten zien”, aldus Jochem Winterwerp.
Hilversum

De Hilversumse band Daredevils is door naar de battles van The Voice of Holland. De coaches Waylon en Ali B draaiden vrijdagavond hun stoel, maar de band koos zonder twijfel voor Waylon.

De Daredevils bracht het nummer She’s a Maniac van Flashdance ten gehoren. Met succes, want Waylon was zo enthousiast dat hij de heren in zijn team wilde. „Het publiek ging mee, en ik werd er ook happy mee”, aldus de coach. Ali B probeerde de bandleden over te halen door ze „iets nieuws” aan te bieden, maar dat bleek tevergeefs.

„Supertof, een hele gave ervaring en een mooi avontuur”, aldus de enthousiaste Jochem Winterwerp, gitarist van de Hilversumse partyband de Daredevils, begin week in deze krant. „We maken muziek die iedereen in het publiek en van jong tot oud kent en helemaal los op kan gaan. We komen echt om het publiek te vermaken.”

De Dardevils doen dat door middel van medleys, waarbij meerdere liedjes kort achter staan, maar ze zingen ook de tekst van het ene nummer op muziek van het andere. „Mashups noemen ze dat. We spelen echt een mix van alles, van Coldplay en Metallica tot Jan Smit en Hazes. We hebben bij The Voice ook een nummer gespeeld dat we normaal live spelen.”

Met al vier jaar zo’n tachtig festivals en evenementen per jaar, wilden ze toch hun bereik nog wat uitbreiden. „We zouden ook buiten het festivalseizoen nog wat meer willen spelen. Toen we hoorden dat aan de The Voice sinds vorig jaar ook bands mee mogen doen, dachten we ’daar moeten we bij zijn’.”

En ondanks hun uitgebreide ervaring voor een groot publiek bij bijvoorbeeld de Zwarte Cross en Paaspop, bleek een studio nog hartstikke spannend. „Wij zijn gewend dat er een enthousiast feestende massa voor ons staat. Nu zit het publiek stil te wachten en sta je tegen de tegen ruggen van vier stoelen aan te kijken. De camera’s en lampen zijn vol op je gericht en je weet, nu moet het gebeuren.”

En het gebeurde. Op naar de battles.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.