Rellen in populair uitgaansgebied Hongkong

ANP Producties | Bron: ANP
Hongkong

Demonstranten in Hongkong zijn opnieuw slaags geraakt met de politie. Voor het eerst gebeurde dat in het populaire uitgaansgebied Lan Kwai Fong, waar ook veel toeristen komen. Honderden demonstranten mengden zich daar tussen feestgangers, die in veel gevallen verkleed waren vanwege Halloween.

De politie gebruikte opnieuw traangas om betogers uit elkaar te drijven. Veel van hen droegen maskers, die inmiddels zijn verboden door de regering. Feestgangers en betogers reageerden donderdag woedend op de agenten. "We willen drinken", riepen sommigen. "Kunnen jullie ons niet een keer gewoon lol laten hebben? Het is Halloween!" Onduidelijk is of er betogers zijn gearresteerd en of er gewonden zijn gevallen.

Hongkong is al maanden het toneel van hevige protesten. Carrie Lam, de politieke leider van de stadstaat, staat onder grote druk. De demonstraties ontstonden in reactie op een omstreden wet die uitlevering van ingezetenen aan China mogelijk maakte. Het protest richtte zich al snel tegen Lam en de toenemende Chinese invloed.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.