CDA Brabant: deadline voor boeren van tafel

ANP Producties | Bron: ANP
Den Bosch

De CDA-fractie in Provinciale Staten van Noord-Brabant stelt zich een week na het debat over de omgevingsvergunning alsnog harder op. Waar de christendemocraten vrijdag akkoord gingen met afstemming met het regeringsbeleid, wil het CDA nu dat "de deadline van 1 april 2020 nog dit jaar van tafel gaat. We trekken een duidelijke lijn", stelt de fractie in een nieuwsbrief op haar website.

"We zijn tot de conclusie gekomen dat we duidelijker moeten zijn over onze inzet. Dat willen we in deze nieuwsbrief dan ook doen." Het CDA was nooit gelukkig met het landbouwbeleid dat in het coalitieakkoord was vastgelegd. De wereld is sindsdien veranderd door de stikstofproblematiek, zo stelt de fractie, waardoor ze zich niet meer aan dit deel van het akkoord gebonden acht.

Drie weken geleden legde CDA Brabant vijf eisen op tafel, voorafgaand aan het debat van vorige week. In dat debat werden de eisen afgezwakt, waarmee het college van Gedeputeerde Staten een crisis bespaard bleef. Donderdagavond laat was het onduidelijk of die coalitiebreuk er nu alsnog komt.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.