Ruim 2700 scholen dicht tijdens staking

ANP Producties | Bron: ANP
Den Haag

Zeker 2700 scholen blijven tijdens de onderwijsstaking de hele dag gesloten. Medewerkers van basis- en middelbare scholen leggen volgende week woensdag het werk neer. Ze eisen dat de politiek meer actie onderneemt tegen de werkdruk. Verder willen ze meer salaris en pleiten ze voor extra investeringen om lerarentekorten aan te pakken.

De Algemene Onderwijsbond (AOb) en andere onderwijsorganisaties houden de animo voor de actie bij op een kaart. Daarop verschijnen iedere dag meer rode stippen. Diverse schoolbesturen hebben besloten hun stakende medewerkers gewoon door te betalen. Wie niet krijgt uitbetaald, kan een stakingsuitkering van de bond aanvragen.

Onderwijsbonden en de werkgevers in het onderwijs eisen dat het kabinet snel ruim 420 miljoen euro extra investeert "als eerste stap". Op Prinsjesdag bleek dat het kabinet die wens niet vervult. Een jaar eerder trok het kabinet overigens wel honderden miljoenen euro's extra uit voor hogere lerarensalarissen en verlaging van de werkdruk. Maar de lerarentekorten blijven hardnekkig, zeker in de grote steden. Volgens de bonden moet er daarom veel meer gebeuren.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.