IJsselmeervogels stunt in KNVB Beker en schakelt profs van FC Den Bosch uit: 3-0

© Studio Kastermans

Robert Toret
Spakenburg

IJsselmeervogels heeft in de eerste ronde van de KNVB Beker voor een flinke stunt gezorgd. De koploper van de tweede divisie won dinsdagavond op de eigen Westmaat met ruime cijfers van eerstedivisionist FC Den Bosch: 3-0.

De Spakenburgers werden in de kaart gespeeld door een snelle rode kaart voor Leo Väisänen. Halverwege de eerste helft moest de verdediger van de huidige nummer veertien van de Keuken Kampioen Divisie aan de noodrem trekken nadat zijn doelman, Wouter van der Steen, een uittrap zomaar inleverde bij Danny van den Meiracker.

De spits van de Rooien kon daardoor alleen op het vijandelijke doel af, maar daar stak Väisänen op onreglementaire wijze een stokje voor. Scheidsrechter Martin Pérez kende geen coulance en stuurde de Fin van het veld. De resterende strafschop was een klusje voor Van den Meiracker zelf en Van der Steen wist zijn fout daarbij niet goed te maken: 1-0.

Kort daarop had Ahmed el Azzouti de voorsprong voor de ploeg van Ted Verdonkschot al kunnen verdubbelen, maar de aanvaller schrok van de plotselinge mogelijkheid die hem geboden werd en zocht het doel – na een mislukt schot van Vogels-aanvoerder Gwaeron Stout, dat wat gelukkig voor zijn voeten belandde – te hoog.

Een kwartier na rust werd het alsnog 2-0. Een lange bal van achteruit werd door Van den Meiracker met het hoofd verlengd, waarna Maikel de Harder attent reageerde. De middenvelder schoot via de onderkant van de lat onberispelijk binnen.

Nadat De Harder (paal) en Stout (lat) verzuimd hadden te doen, gooide El Azzouti het duel twintig minuten voor tijd - op aangeven van Van den Meiracker - alsnog in het slot en kon het feestje op De Westmaat definitief beginnen.

Morgen komt ook buurman Spakenburg nog in actie in het bekertoernooi voor profclubs en topamateurs. De ’Blauwen’ spelen eveneens thuis, tegen competitiegenoot ASWH (aanvang 19.45 uur). Het elftal van John de Wolf staat veertiende in de tweede divisie, de club uit Hendrik-Ido-Ambacht een plekje lager.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Sport Regionaal