Van den Krommenacker vraagt faillissement aan

ANP Producties | Bron: ANP
Den Bosch

Modeontwerper Addy van den Krommenacker heeft faillissement aangevraagd voor zijn winkels in 's-Hertogenbosch en Heusden. In een video op Twitter laat hij weten dat hij een beslissing heeft moeten nemen die hem "enorm aan het hart gaat".

Volgens de couturier was het een lang project en heeft hij er alles aan gedaan om faillissement te voorkomen. "Het landschap van mode is veranderd. Mensen hebben een ander koopgedrag en kopen online. Ze zijn niet meer naar stenen winkels te krijgen", aldus een geëmotioneerde Van den Krommenacker.

Behalve het veranderende koopgedrag geeft de ontwerper toe het moeilijk te vinden de winkels te managen. "Het vinden van goed en gemotiveerd personeel, het ziekteverzuim, dat alles viel mij zwaar. Net als het vinden van een goede opvolger. Iemand die dezelfde energie, dezelfde drive als ikzelf had. Het is me niet gelukt." Wel verzekert de couturier dat hij blijft ontwerpen. "Ontwerpen zit in mijn bloed. Het is mijn passie en mijn leven en ik dank jullie allemaal voor alle interesse die jullie altijd in mij getoond hebben."

Van den Krommenacker, die creaties heeft ontworpen voor talloze bekende Nederlanders, had al langer geldproblemen. In 2015 werd bekend dat hij problemen had met een oude schuld bij de Belastingdienst vanwege "tegenslagen in landen als Kazachstan en Rusland".

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.