Het lek is nu toch echt wel boven bij ’Zuid’

Huizen-speler Hidde van Erkel (hier tegen Argon).© Archieffoto

Gijs Moerman
Huizen

Ze keken echt zorgelijk bij Zuidvogels, ruim drie weken geleden. Het zou toch niet weer zo’n moeizaam seizoen worden, waarin tot de laatste dag gestreden moest worden tegen degradatie?

Op sportpark De Wolfskamer kunnen ze inmiddels wel weer een beetje ontspannen. Na drie overwinningen op rij heeft Zuidvogels op de ranglijst in 1A grote stappen gezet en nadert het de onderste regionen van de subtop.

Dit weekeinde werd Woudenberg in Huizen geconfronteerd met een zware nederlaag: 6-0. Dat was niet eens geflatteerd, met iets meer precisie waren de dubbele cijfers zelfs mogelijk geweest. Na zo’n veredeld oefenpartijtje rest dan altijd de vraag: was Zuidvogels nou zo goed of Woudenberg zo zwak? Beide zijn waar. Woudenberg, gepromoveerd, legde de ploeg van Michael van den Berg geen strobreed in de weg.

Zuidvogels mocht rustig combinerend naar voren en er waren altijd twee of drie opties voor de middenvelders, aangezien de bezoekers niet of op veel te grote afstand dekten. „Dat klopt”, zag ook Van den Berg. „Maar je moet het dan wel nog even doen hè. Je maakt zes goals en dat hadden er inderdaad nog meer kunnen zijn. We hebben gewoon goed gespeeld, zo’n uitslag maakt echt wel indruk bij de andere ploegen in deze afdeling.”

De van buurman SV Huizen overgekomen Bob Brilleman was tegen Woudenberg één van de uitblinkers. Hij maakte twee doelpunten en verzorgde de assist bij de openingstreffer. „Nee, dat overkomt me niet vaak”, aldus de bescheiden middenvelder. „Nooit eigenlijk. Ik heb hier bij Zuidvogels het plezier hervonden dat ik bij Huizen een beetje was kwijtgeraakt. We hebben echt een heel leuke groep die prima kan voetballen. Dat hebben we vandaag wel bewezen.”

Brilleman is nog geen vaste waarde bij Zuidvogels. „Wat niet wil zeggen dat ik Bob geen goeie voetballer vind, want het tegendeel is waar”, benadrukte Van den Berg. „Alleen maak ik wel eens een andere keuze qua middenveldbezetting. Ik heb ook Ivo de Heus, Ricardo Tat en Hidde van Erkel tot mijn beschikking. Nu kon Ivo niet spelen en kwam Bob in de ploeg. En dan laat hij het ook echt zien.”

Brilleman gaf de voorzet waaruit Donny van de Pol de 1-0 inkopte, pas zijn eerste goal dit seizoen. „Nee, het knaagde niet aan me”, aldus de aanvaller van Zuidvogels. „Dat was wel zo geweest als ik slecht had gespeeld, maar dat is volgens mij niet het geval.”

Na de 2-0 van Martin Campbell kort na de openingstreffer, miste Van de Pol nog wel een opgelegde kans op de derde goal voor de thuisploeg. „Ja, die moet er echt in”, bromde de spits na afloop.

De 3-0 kwam er voor rust alsnog, toen Brilleman een voorzet van Campbell verzilverde. In de tweede helft verslapte de concentratie bij Zuidvogels enigszins, maar volgden er toch nog drie doelpunten van Brilleman, Richard Gooijer - „mijn eerste doelpunt met de voet voor Zuidvogels” - en Steve Promes.

Keeper Roy van Wagtendonk had aan de andere kant nauwelijks iets te doen. Van Wagtendonk verving eerste doelman Danny Versteegt, die vorige week een motorongeluk had. Van den Berg: „Maar het valt allemaal gelukkig erg mee, die kan snel weer keepen. Al moet ik zeggen dat Roy het ook prima deed.”

Zuidvogels: Van Wagtendonk, Camps (66. Cetin), Horsmeier, Gooijer, Van Eijnsbergen, Brilleman (71. Promes), Tat, Van Erkel, Schaken, Van de Pol, M. Campbell (66. Heldoorn).

Meer nieuws uit Sport Regionaal